Ankara için kritik uyardı: Sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkacak! Önümüzdeki 5 güne dikkat!

Meteorolojiden Ankara için kritik uyardı. Yapılan hava tahminlerine göre Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar devam edeceği, sıcaklıkların Marmara ve kıyı Ege haricinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği bildirildi. Ankara'da ise önümüzdeki günlerde 39-40 derecelik sıcaklık beklentisi var. Detaylar haberimizde...

Ankara için kritik uyardı: Sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkacak! Önümüzdeki 5 güne dikkat!

Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar devam edeceği, sıcaklıkların Marmara ve kıyı Ege haricinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği bildirildi. Ankara'da ise önümüzdeki günlerde 39-40 derecelik sıcaklık beklentisi var.

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Türkiye'yi yaz aylarında sıcaklık konusunda etkileyen en önemli sistemin Basra Alçak Basınç Merkezi olduğunu söyledi. Çelik, "Türkiye sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi. Marmara ve kıyı Ege haricinde tüm yurtta sıcaklıklar mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek, sıcaklıklar hafta sonuna kadar etkili olacak" dedi.

KRİTİK 5 GÜN

AA'da yer alan habere göre, sıcaklıkların İstanbul ve İzmir'de mevsim normalleri civarında, Ankara'da mevsim normallerinin 8-10 derece üzerinde seyredeceğine işaret eden Çelik, "Önümüzdeki 5 gün boyunca İstanbul'da en yüksek sıcaklık 30 derece civarında. İzmir'de en yüksek sıcaklık 32-33 derece. Ankara'da ise önümüzdeki günlerde 39-40 derecelik sıcaklık beklentimiz var" diye konuştu.

Çelik, Ankara'da ilçelere göre değişen sıcaklıkların yarın 40 derecenin üzerine çıkacağını söyledi.

Cengiz Çelik, vatandaşlara saat 11.00-16.00 aralığında dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Etiketler: ankara, meteoroloji