Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG açılışa hazırlanıyor! Yola çıkacağı net tarih belli oldu!

Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG fabrika açılış tarihini müjdeledi. 2022 yılı bitmeden yapılacak açılış için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı sevindirici bir haber daha verdi. Konunun detayları haberimizde…

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Geçtiğimiz günlerde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Muş'a ziyarette bulundu. Bu sırada belediye başkanı olan Ferhat Asya'yı da ziyaret etti. Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile birlikte yapılan görüşme sonrasında Hisarcıklıoğlu; Muş'un Tarım ve Hayvancılık yönüyle aslında gelişkin bir kent olduğunu fakat doğru şekilde değerlendirilmediğini bundan dolayı üzüntü duyduğunu da paylaştı.

HİSARCIKLIOĞLU TARIM VE HAYVANCILIK ÜZERİNE ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!

Türkiye'nin en fazla merasına sahip olan illeri arasında yerini aldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu: "Bu alanda üç buçuk milyon dönüm mera ve 800 bin dönüm çayır bulunuyor. Tamamen doğal peynir, süt, et yağ organik ancak buraların tam olarak gelişimini destekleyemiyoruz. Muş'ta hem tarım hem de hayvancılık açısından sanayiyi geliştirmemiz gerekiyor" dedi.

TARIM VE HAYVANCILIK EN DEĞERLİ MADENLERİN ÖNÜNDE!

Hisarcıklıoğlu konuşmasında yönü Tarım ve Hayvancılıkta koronavirüs sürecinde izlenecek stratejilere de çevirdi. "Şu anda pandemi süreci içerisinde fark ediliyor ki tarım ve hayvancılık dünyanın bir numaralı gündemleri arasında. Son 10 yıldaki verilere bakıldığında tüm değerli metallerden ve madenlerden daha ön planda tarım ve hayvancılık yerini alıyor. Genç ve dinamik bir nüfus var zengin bir ova alanı var. Bu nedenle sektörleri buraya çekmemiz gerekiyor" dedi.

TOGG'UN ÇIKIŞ TARİHİ BELLİ OLDU!

Konuşmanın devamında yerli üretim TOGG hedefindeydi. "120 yıllık insanlık tarihinin 1960 yılında yarım kalan bir hayali var. Türkiye'nin kendine ait olan markasını taşıyan 100 adet elektrikli otomobilin açılışını 29 Ekim tarihinde gerçekleştireceğiz"dedi.

Hisarcıklıoğlu konuşmasının devamında Mart ayında TOGG'un yeni araçlarını Muş yollarında görmeye hazırlanın diyerek" ekledi.

"ZENGİNLİK TARIM VE TİCARETTE!"

Hisarcıklıoğlu: "Bir ülkede zengin olunmak isteniyorsa bunun yolu tarım ve ticarettir. Bunun da ilk şartı huzurdur" dedi. "Huzurun olmadığı yerde ticaret ya da zenginlik barınamaz. Bunu unutmayalım komşunun yaşadığı ateş bizleri de yakar. Coğrafyamız, şehrimiz, ülkemiz, dünyamızda huzur istiyoruz. Bunun için insanların gülebilmesi, açlıktan kurtulması ve rahat edebilmesi ile mümkün olur" diyerek ekledi.

Altının fiyatları düşüyor “Yürüyen Adam” Neşet Turan’a kamyon çarptı, öldü! Kamyonun çarpma anı dehşete düşürdü İYİ Parti’de Mustafa Bıyık istifa etti 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, İZBAN ve Başkentray Resmi Gazete kararı Erdoğan - Özel görüşmesinin tarihi belli oldu Türklere Schengen vizesi başvuruları kapatıldı mı?