Altın ve dolar yerine bankaya yatıranlar kazandı: Faiz artışı altın ve dolar yatırımcılarını vurdu! Mevduat faizlerinde tüm zamanların rekor!

Banka mevduatına yatıranlar, altın ya da dolar alanlara göre çok daha fazla kazandı! Mevduat faizleri tarihi seviyelere ulaştı ve yatırımcıları cezbetti… Mevduat faiziyle elde edilen gelir, inanılmaz rakamlara ulaştı. İşte faizin getirdiği kazanç…

Altın ve dolar yerine bankaya yatıranlar kazandı: Faiz artışı altın ve dolar yatırımcılarını vurdu! Mevduat faizlerinde tüm zamanların rekor!

Faize yatırım yapanlar altın ve dolardaki kaybı unuttu! Mevduat faizlerinde rekor seviyeler görüldü… Mevduat faiziyle kazanılan para gözleri kamaştırdı! İşte faizin sağladığı kazanç…

MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRIMINA DEVAM EDİYOR

Merkez bankalarının en önemli görevi fiyat istikrarını korumaktır. Bunun için de piyasayı dengelemek ve fiyatları düşürmek gerekiyor. Merkez Bankası da bu amaçla faiz artırımına başvuruyor. Kısa sürede 1650 baz puanlık faiz artırımı yapan Merkez Bankası, 24 Şubat 2023 tarihinde yüzde 8.50 olan politika faizini 22 Eylül 2023 tarihinde yüzde 30’a kadar çıkardı.

MEVDUAT FAİZLERİ TAVAN YAPTI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararı bankaların da kredi, kredi kartı ve mevduat faizlerini yükseltmesine neden oldu. Bankalar yıllık bazda ortalama yüzde 35 ile 43 arasında mevduat faizi ödemeye başladı. Bankalar arasında mevduat faizi rekabeti henüz başlamamış olsa da Merkez Bankası’nın ileride tekrar faiz artırımına gitmesi durumunda mevduata olan ilgi artabilir. Bu da bankaların mevduat toplamak için faiz rekabetine girmesini sağlayabilir.

BANKALARIN TUZAĞINA DÜŞMEYİN

Bazı bankalar “Hoş geldin Faizi” adı altında ilk ay yüksek faiz teklifi sunarak sonraki aylarda ise piyasa oranlarının çok altında faiz uygulayabiliyor. Bu nedenle yüksek faiz oranı görerek işlem yaptığınız bankalarda daha sonra faiz düşüşü ile zarar edebiliyor.

Ayrıca internet üzerinden işlem yapmak yerine doğrudan banka şubesine giderek işlem yapmanız çok daha güvenli olacaktır.

1 MİLYON YATIRANIN PARASI BİR AYDA 36 BİN LİRA OLABİLİYOR

Parasını faize yatırarak değerlendirmek isteyen vatandaşlar kısa sürede dolar ya da altından daha çok para kazanabiliyor. Örneğin 1 milyon lirasını faize yatıran bir kişi 32 gün sonunda 1 milyon 35 bin 833 lira faiz kazanabiliyor.