Altın piyasaları bir haftayı daha geride bıraktı! Gram altının yeni seviyesi akılları baştan aldı! İşte 3 Aralık 2022 canlı altın fiyatları

Bir süredir yukarı yönlü hareketi ile yatırımcısının yüzünü güldüren altın piyasaları aralık ayına oldukça iyi başladı. Gram altın bu haftanın kapanış günü ile birlikte yeni bir seviyeye ulaştı.

Altın piyasaları bir haftayı daha geride bıraktı! Gram altının yeni seviyesi akılları baştan aldı! İşte 3 Aralık 2022 canlı altın fiyatları

Ani çıkışları ve yükselişleri ile dikkat çeken borsalardan biri olan altın ve altın ürünleri borsaları, özellikle kasım ayı itibariyle beklenmedik bir atağa kalktı. Kasım ayının sonuna doğru değer kaybetmeye başlamış olan altın ve altın ürünleri borsalarındaki bu aşağı yönlü hareketlilik pek de uzun sürmedi. Aralık ayının girmesiyle birlikte yeniden yukarı yönlü harekete geçen altın ve altın ürünleri borsalarında son durum haftanın son işlem gününün sona ermesiyle birlikte belli oldu.

Aralık ayına tıpkı kasım ayına olduğu gibi iyi başlayan altın ve altın ürünleri borsaları, 2022 yılının pik seviyelerine yılın son iki ayında ulaştı. Aralık itibariyle başlayan yükselişini devam ettiren altın ve altın ürünleri borsalarında tüm ürünler yeni pik seviyelere ulaşırken; özellikle de gram altının ulaştığı yeni seviye, yatırımcıların gündemine oturdu. Gram altın, bu haftanın son işlem günü ile birlikte bin 75 TL seviyesini de ardında bıraktı.

ONS VE GRAM ALTIN HAFTAYI KAZANÇLA KAPATTIAltın piyasaları bir haftayı daha geride bıraktı! Gram altının yeni seviyesi akılları baştan aldı! İşte 3 Aralık 2022 canlı altın fiyatları - Resim : 1

Haftayı kazançla kapatan ons altın, haftanın son işlem günü ile birlikte yeni seviyesi olan bin 797,96 dolar bandına ulaştı. Bugün yüzde 0,02 değerlenme daha yaşayan ons altın, ortalama bin 797,96 dolardan işlem gördü. En düşük bin 797,35 dolardan işlem gören ons altın, en yüksek ise bin 799,07 dolardan işlem gördü.

Ons altın gibi haftayı kazançla kapatan bir diğer altın borsası ürünü gram altın oldu. Son olarak bin 77 lira 29 kuruştan işlem gören gram altın, kapanıştan sonra yüzde 0,03 daha değer kazandı. Bugün ortalama bin 78 lira 12 kuruştan işlem gören gram altın, en düşük bin 77 lira 20 kuruştan; en yüksek ise bin 80 lira 18 kuruştan işlem gördü.

ALTIN ÜRÜNLERİNDE YENİ SEVİYELER DENENDİ

Bu haftayı olumlu anlamda hareketli geçiren bir diğer borsa da altın ürünleri borsaları oldu. Yeni seviyeler denemeye başlamış olan altın ürünlerinden çeyrek altın, haftanın son işlem gününde bin 739 lira 83 kuruştan işlem gördü. Bugün yarım altın 3 bin 482 lira 33 kuruştan işlem görürken; tam altın ise 6 bin 964 lira 67 kuruştan işlem gördü.

Altın ürünleri arasında iyi bir seviyeye ulaşmış olan bir diğer ürün de 22 ayar altın oldu. Son zamanların en yüksek seviyesini bu haftanın kapanışı ile birlikte gören 22 ayar altın, 986 lira 80 kuruştan satılmaya başlandı.