Altın fiyatları 11 Eylül 2023: Cumhuriyet altını, çeyrek altın ve gram altın ne kadar? Canlı takip!

Altın piyasası, ons altın ve döviz kurundaki dalgalanmalardan etkilenerek 11 Eylül 2023 Pazartesi günü değişken bir seyir izliyor. Altın yatırımcısı, iç piyasada altın fiyatlarının nasıl hareket ettiğini merak ediyor. Bugün çeyrek altın, gram altın, yarım altın, cumhuriyet altını ve ata altın gibi altın türlerinin fiyatları ne durumda? İşte 11 Eylül 2023 güncel altın fiyatları ve son gelişmeler…

Altın fiyatları 11 Eylül 2023: Cumhuriyet altını, çeyrek altın ve gram altın ne kadar? Canlı takip!

Altın fiyatları, ABD’de açıklanan zayıf istihdam verilerinin ardından dolar ve tahvil getirilerinin düşmesiyle haftaya yükselişle başladı. Gram altın 1.677 lira, çeyrek altın 2.813 lira seviyesinde işlem gördü.

ABD’DE İSTİHDAM ARTIŞI BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal genişlemeyi azaltmaya başlayacağı beklentilerini zayıflatan zayıf istihdam verilerinin etkisiyle haftaya artışla başladı. ABD’de ağustos ayında tarım dışı istihdam artışı 235 bin olarak gerçekleşirken, piyasa beklentisi 750 bin seviyesindeydi. Fed yetkilileri de istihdam piyasasının toparlanmasının parasal genişlemenin azaltılmasına bağlı olduğunu belirtti.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,23 artışla 1.923 dolar seviyelerinde1 işlem görürken, dolar endeksi yüzde 0,1 düşüşle 104,9 seviyesinde yer aldı2. Altının gram fiyatı ise 1.677 lira seviyesinden günü kapattı3.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın fiyatları da haftanın ilk gününde yükseliş gösterdi. Çeyrek altın alış fiyatı 2.791 lira, satış fiyatı ise 2.835 lira olarak gerçekleşti3. Yarım altın alış fiyatı 5.582 lira, satış fiyatı ise 5.670 lira oldu3. Tam altın alış fiyatı ise 11.164 lira, satış fiyatı ise 11.340 lira olarak belirlendi3.

ALTIN FİYATLARINDA GELECEK HAFTA NELER BEKLENİYOR?

Altın fiyatlarında gelecek hafta ABD’de açıklanacak enflasyon verileri ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması takip edilecek. Ayrıca, Çin hükümetinin kamu görevlilerinin iPhone kullanmalarını yasakladığına ilişkin haber akışının da piyasalar üzerinde etkisi olabilir2. Altın yatırımcıları, güvenli liman olarak gördükleri altına yönelerek risklerden korunmaya çalışabilir.