Altın bu haftayı da yükselişte kapatmayı başardı! İşte 17 Aralık 2022 anlık ons, gram, çeyrek altın fiyatları

Kasım ayından bu yana yükselişte olan altın ve altın ürünleri borsaları, aralık ayının ikinci haftasını da yükselişle ile kapattı. Kapanışın ardından tüm altın ürünlerinin yeni seviyeleri belli oldu.

Altın bu haftayı da yükselişte kapatmayı başardı! İşte 17 Aralık 2022 anlık ons, gram, çeyrek altın fiyatları

Yatırımcıların sıklıkla yönünü çevirdiği altın ve altın ürünleri borsalarında kasım ayı itibariyle işler yoluna girdi. Yeniden yükselişe geçen altın ve altın ürünleri borsaları, yükselişini aralık ayında da sürdürdü. Aralık ayının ikinci haftasında inişli çıkışlı bir seyre kapılmış olan altın ve altın ürünleri borsalarında kapanış ile birlikte yeniden yükseliş baş gösterdi.

Aralık ayının ikici haftasında da yükselişini sürdüren altın ve altın ürünleri borsalarında hafta içi ani düşüşler olsa da bu düşüşler ile yaşanan kayıplar, haftanın kapanışında başlayan yükseliş ile telafi edilmeye başlandı. Gram altın yeniden eski seviyelerine yaklaşırken; ons altın da aynı şekilde bu seneki pik noktasına yeniden adım adım yaklaşmaya başladı.

ONS VE GRAM ATLINDA PİK NOKTALAR YENİDEN YAKLAŞTI

Altın bu haftayı da yükselişte kapatmayı başardı! İşte 17 Aralık 2022 anlık ons, gram, çeyrek altın fiyatları - Resim : 1

Bu hafta inişli çıkışlı bir seyri olan ons altın, haftanın kapanış günüyle birlikte yeniden yükselişe geçti. Hızlı eski sevilerine geri dönen ons altın, kapanış gününün ardından bin 793,38 dolardan işlem görmeye başladı. Yeniden bin 800 dolar bandına yaklaşan ons altın kapanış sonrası ortalama işlem gördüğü seviye ise bin 793,36 dolar oldu.

Ons altına benzer bir durum gram altının grafiğinde de yaşandı. Bu hafta içerisinde bin 50 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın, haftanın son işlem gününün ardından yeniden bin 75 lira 72 kuruş seviyesine oturdu. Kapanışın ardından ortalama bu seviyeden işlem gören gram altının bugün işlem gördüğü ortalama seviye bin 75 lira 81 kuruş oldu.

ALTIN ÜRÜNLERİNDE DE ESKİ SEVİYELER GERİ GELMEYE BAŞLADI

Gram altına benzer bir yükseliş grafiği çizen altın ürünlerinde de eski seviyeler yavaş yavaş geri gelmeye başladı. Haftanın son işlem gününün ardından çeyrek altın bin 737 lira 29 kuruşa yükselirken; yarım altın 3 bin 474 lira 81 kuruşa, tam altın ise 6 bin 949 lira 69 kuruşa çıktı.

Altın ürünlerinde görülen yukarı yönlü hareketlilik ziynet altınlarında da görüldü. Kapanışın ardından 22 ayar altın 985 lira 36 kuruştan işlem görmeye başlamışken; 14 ayar altın 629 lira 33 kuruştan, 18 ayar altın ise 806 lira 84 kuruştan işlem görmeye başladı.