Altın ailesi olarak bilinen fenomen sosyal medyanın radarında girdi! Yaptığı şovlar başını yaktı

Sosyal medyada lüks yaşantılarını sergileyen fenomenlerin vergi ödemeleri mercek altında. Dilan-Engin Polat çiftinin kara para aklama suçundan tutuklanmasının ardından, altınlarla poz veren Nevra Bilem de vergi kaçırdığı iddiasıyla gündeme geldi. Detaylar haberimizde..

Altın ailesi olarak bilinen fenomen sosyal medyanın radarında girdi! Yaptığı şovlar başını yaktı

Nevra Bilem, sosyal medya hesabından yaptığı altın şovlarıyla tanınıyor. Bazen eşinin külçe altın hediye ettiği Bilem, sık sık deste paralar ve altınlarla paylaşım yapıyor. Nevra Bilem, 1996 yılında Bursa’da dünyaya geldi. Kendisi, Instagram platformunda özellikle makyaj, giyim ve güzellikle ilgili paylaşımlarıyla tanınmıştır. Evli ve iki çocuk annesi olan Bilem, 2022 yılında Gelin Evi programına katılmıştı. Güzellik merkezi işleten ve kozmetik malzeme ticareti yapan Bilem, 1.5 milyon takipçisi olan Instagram hesabında “Karısının canı külçe altın çekmiş”, “Kocamın sürprizi”, “Lalinin 6 ay kınası”, “Kaynanama hediyem”, “Altınlarla dolu havuz keyfi” gibi videolar paylaşıyor.

Altın ailesi olarak bilinen fenomen sosyal medyanın radarında girdi! Yaptığı şovlar başını yaktı - Resim : 1

Sosyal medya fenomenleri, reklam anlaşmaları, sponsorluklar ve kendi içeriklerini pazarlama gibi yollarla kazanç elde ediyorlar. Ancak bu kazançların vergilendirilmesi konusunda bir belirsizlik söz konusu. Türkiye’de 170 bin kadar influencer olduğu tahmin ediliyor. Influencerlar, 1 milyon 900 bin liraya kadar olan kazançları için gelir vergisi ödemiyor. Uzmanlar, çoğu fenomenin kripto paralar aracılığıyla ödemeleri aldığını ve şahsi hesaplarına aktardığını ifade ediyor. Bu durumda vergi kaçırma riski ortaya çıkıyor. Nevra Bilem’in de bu yöntemleri kullandığı ve vergi ödemediği iddia ediliyor. Bilem’in kazançlarının kaynağı ve vergi durumuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Altın ailesi olarak bilinen fenomen sosyal medyanın radarında girdi! Yaptığı şovlar başını yaktı - Resim : 2

Sosyal medya fenomenlerinin gelirleri, takipçi sayıları, izlenme süreleri, aldıkları etkileşim ve yaptıkları anlaşmalara göre değişiklik gösteriyor. Reklamcılar Derneği’nin Türkiye Medya Yatırımları raporuna göre bu yılın ilk altı ayında influencer pazarlaması için şirketlerin yaptığı reklam yatırımları 1 milyar 709 milyon TL’ye ulaştı. Markaların yüzde 35’i influencer pazarlaması için 2 milyon TL’den yüksek bir bütçe ayırdı. Markaların yüzde 18’inin pazarlama bütçesi 5 milyon TL’nin üzerinde oldu. Nevra Bilem’in de bu bütçelerden pay aldığı tahmin ediliyor.

Etiketler: fenomen, nevra bilem