Akşener, İmamoğlu ismini vermeden yüklendi: Gözü başka mevkilerde olanlar bu şehri yönetemez

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Haliç Kongre Merkezi’nde partisinin İBB Başkan adayı ve ilçe belediye başkan adayları tanıtım ve proje lansmanında isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklendi.

Akşener, İmamoğlu ismini vermeden yüklendi: Gözü başka mevkilerde olanlar bu şehri yönetemez

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Haliç Kongre Merkezi’nde bugün düzenlenen partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye ve ilçe belediye başkan adayları ve proje lansmanına katıldı.

İYİ Partili lideri Akşener, “Eli genel merkezlerinde, gözü başka mevkilerde, boş zamanlarında da İstanbul’da olanlar bu şehri yönetemez. Mesela, aklı şahsi siyasi hesaplarında sureti İstanbullularda olanlar bu şehri yönetemez.” dedi.

Akşener, konuşmasının ardından İstanbul İlçe Belediye Başkan adayları isimlerini açıkladı.

Akşener, şöyle konuştu:

Kazanmak kirli pazarlıkların peşinde koşmak değildir

“Millet iradesini de kendisine mahkûm bilen; bu buyurgan siyasete son vermek için şanlı bir yola çıktık. Kayıkçı kavgalarına ayna tutarak kuyruk siyasetini reddederek teslimiyetçiliğe, meydan okuyarak hür ve müstakil yepyeni bir yola çıktık. Çünkü bizim siyaset anlayışımızda seçim demek, koltuk demek değildir. İktidar demek, şahsi ikbal demek değildir. Kazanmak demek de kirli pazarlıkların, ‘Al gülüm, ver gülümlerin’ peşinde koşmak değildir.

Bizim için siyaset Hamasi nutukları değil, projeleri yarıştırmaktır

Bizim için siyaset, milletine, memleketine, faydalı iş yapabilmektir. Milletinin derdini dert edinmek, mutluluğuyla mutlu olabilmektir. Milletin gösterdiği istikamete yürümek, milletin teveccühüne mazhar olmak için durmadan çalışmaktır. Milletin sesini duymak, duyurmak, gerektiği yerde de en gür sesle haykırmaktır. Siyasi rekabetin merkezine kişileri değil, vizyonları koymaktır. Değerlerimizi çarpıştırmak değil, millet için çözümleri konuşmaktır. Hamasi nutukları değil, projeleri yarıştırmaktır.

Bu danışıklı dövüşe mecbur değilsiniz

Bugün geldiğimiz noktada iktidarın da ana muhalefetin de yegane amacı koltuklarını korumaktan ibaret. Yegane vizyonu iktidar alanlarını sürdürmekten ibaret. Yöntemleri de yalanla, dayatmayla, sansürle milletimizi kendilerine mecbur bırakmaktan ibaret. İki tarafın da milletimize sunduğu tek bir vaat var. O da diğer tarafın kazanmaması. Yani bir tarafı denklemden çektiğiniz anda iki tarafın da milletimize sunacak hiçbir şeyi kalmıyor. O nedenle bir şeyi açıkça söylemek istiyorum. Büyük Türk milleti bu kısır döngüye mecbur değilsiniz. Tarafların birbirini var ettiği bu danışıklı dövüşe mecbur değilsiniz. Bu milletsiz siyasete mecbur değilsiniz. Bu vicdansız siyasete mecbur değilsiniz. Bu vasat siyasete mecbur değilsiniz. Ülkemiz için güvenliği, özgürlüğe; kalkınmayı, adalete; vatan sevgisini de demokrasiye tercih etmeye mecbur değilsiniz. Sesinizi duymayanlara, halinizi görmeyenlere, derdinizi umursamayanlara, sorumluluktan kaçanlara mecbur değilsiniz.

Artık, hür ve müstakil İYİ Parti var

Buyruklarıyla hükmettiğini sananlara, kendi çıkarlarını umut diye satanlara, milletin istikbali için değil; kendi ikballeri için çalışanlara mecbur değilsiniz. Verdiği sözü tutmayanlara, bol keseden vaatler uyduranlara, sıkışınca tehditlere, hakaretlere sarılanlara, kötüyle daha kötü arasında tercihe zorlayanlara mecbur değilsiniz. Çünkü artık en iyisini sunanlar var. Çünkü artık, hür ve müstakil İYİ Parti var.

Aklı şahsi siyasi hesaplarında sureti İstanbullularda olanlar bu şehri yönetemez

Bu şehri artık ilgisi ve odağı sadece İstanbul’un sorunlarında olanların yönetmesi gerekiyor. Bu şehri artık, amacı sadece İstanbullunun derdine derman olmak olanların yönetmesi gerekiyor. Mesela, eli genel merkezlerinde, gözü başka mevkilerde, boş zamanlarında da İstanbul’da olanlar bu şehri yönetemez. Mesela, aklı şahsi siyasi hesaplarında sureti İstanbullularda olanlar bu şehri yönetemez. Mesela, sırtında ihmallerin, hataların, veballerin, yükünü taşıyanlar da elinde parti içi çıkarların, koltuk kavgalarının, taht oyunlarının, bayrağını tutanlar da bu şehri yönetemez. Mesela gölgesine sığındıklarının emriyle hareket edenler de kendi gölgesinden cesaret alıp, kibirle hareket edenler de bu şehri yönetemez. Aziz İstanbullular hal böyleyken gelin artık İstanbul’u, şahsi saplantısı hâline getirenlerin neden olduğu bu vasatlık, bir son bulsun. Gelin artık İstanbul’u, kendi kariyerleri için zıplama tahtası hâline getirenlerin çıkardığı gürültü, İstanbullunun sesini, daha fazla bastırmasın. Gelin artık, 'İstanbul’u kim kazanır' sorusu, İstanbul’un gerçek sorunlarına gölge düşürmesin. 

İstanbul’a ihanet edenlere de İstanbul’u ihmal edenlere de mecbur değilsiniz

Asla unutmayın. Makam, cahilleri alim ederken, çığırdan çıkartıp zalim ederken, İstanbullu yoklukla talim ederken, utanmadan sefa sürenlere mecbur değilsiniz. İstanbul’a ihanet edenlere de İstanbul’u ihmal edenlere de mecbur değilsiniz. Zoraki adaya da emanet adaya da mecbur değilsiniz. Çünkü artık karşınızda İstanbul’a layık bir aday var. İstanbul’u, başının üzerinde taşıyacak bir aday var. İstanbullunun hakkını koruyacak, hak ettiği düzeni sağlayacak ve İstanbul’dan başka hiçbir hesabı olmayacak bir aday var. Artık karşınızda Buğra Kavuncu var. Ben de bugün, burada sizden Buğra kardeşime, oy istiyorum. Artık oylarınız, daha fazla heba olmasın istiyorsanız, Buğra kardeşime oy istiyorum. Artık alın teriniz, birilerinin ihtirasları uğruna harcanmasın istiyorsanız, Buğra kardeşime oy istiyorum. Artık geleceğiniz kendisine kariyer kovalayanların peşinde meçhule sürüklenmesin istiyorsanız, Buğra kardeşime oy istiyorum.

Türk siyasetindeki kayıkçı kavgalarına birer birer ayna tutacağız

Biliyorum ki Türkiye’nin İYİ ve cesur insanlarının dik duruşu, netliği ve dürüstlüğü; şimdiye kadar birilerinin hep sinirlerini bozdu. Valla, kimse kusura bakmasın. Tüm yalancıların, tüm dümencilerin, tüm namertlerin, sinirlerini bozmaya aynen devam edeceğiz. Türkiye’yi, şahsının sananların da 'yüzde 60' yalanıyla milletin umutlarını çalanların da rahatlarını bozmaya aynen devam edeceğiz. Tarihimizi özümüzde, Atamızı gönlümüzde, milletimizi başımızın üstünde taşıyacak, Türk siyasetindeki kayıkçı kavgalarına birer birer ayna tutacağız. Milletimize dayatılan tüm prangaları birer birer kıracağız. Vicdanları kanatan, tüm yaralarımızı birer birer saracağız. Milletimizi ayıran değil; birleştiren, bölen değil tamamlayan, kutuplaştıran değil buluşturan olacağız. Hakaretin yerine saygıyı, öfkenin yerine anlayışı, ‘ben bilirimciliğin’ yerine ortak aklı, nefretin yerine de sevgiyi büyüteceğiz.

Haktan diye gelip, batıl çıkanların, kaplan diye gelip, kağıttan çıkanların devrini bitireceğiz

İYİ Parti olarak 31 Mart seçimleriyle birlikte hakan diye gelip harami çıkanların, haktan diye gelip, batıl çıkanların, kaplan diye gelip, kağıttan çıkanların devrini bitireceğiz. Sadece ve sadece milletimizden aldığımız güç ve teveccühle 2028’e uzanan şanlı bir yolculuğun ilk adımını atacağız. Türkiye’nin demokratik millî yükselişini yerelden başlatacağız. Fatih Sultan Mehmet Han ne diyor? ‘Onlar korkularından denizi zincirleyecek kadar akıllı ise biz de gemileri karadan yürütebilecek kadar deliyiz.’ İşte bu sözden aldığımız ilhamla, biz de bugün buradan diyoruz ki, varsın onlar korkularından aziz milletimizin iradesini zincirleyip, iki kutba mahkûm edebilecek kadar kendilerini akıllı zannede dursunlar, biz de milletimize dayatılan tüm o zincirleri, tek başımıza, özü başımıza, birer birer kıracak kadar deliyiz! Kimse merak etmesin, önce sandıkta, sonra sahada. Önce yerelde, sonra genelde. Önce İstanbul’da çok yakında tüm Türkiye’de.”

 

İYİ Parti İstanbul İlçe Belediye Başkan adayları şöyle:

  • Adalar Belediye Başkan adayı Ayşe Gülnur Şakir
  • Arnavutköy Belediye Başkan adayı İsmail Yaşar
  • Ataşehir Belediye Başkan adayı Ali Coşkun
  • Bağcılar Belediye Başkan adayı Eyüp Ali Özdemir
  • Bahçelievler Belediye Başkan adayı Tugay Çapun
  • Bakırköy Belediye Başkan adayı Ataner Orkunoğlu
  • Başakşehir Belediye Başkan adayı Tevfik Atakan Şakar
  • Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Vahit Çelik
  • Beşiktaş Belediye Başkan adayı Nurettin Sağırkaya
  • Beykoz Belediye Başkan adayı Tuba Alaylı Özgüç
  • Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Erol Karapınar
  • Beyoğlu Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Çavuşoğlu
  • Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Nejat Durmuş
  • Çatalca Belediye Başkan adayı İsmail İp
  • Esenler Belediye Başkan adayı Şeh Ömer Kara
  • Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu
  • Fatih Belediye Başkan adayı Barbaros Hayrettin Mahiroğlu
  • Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı Erhan Özkan
  • Güngören Belediye Başkan adayı Pelin Sellitepe Turan
  • Kadıköy Belediye Başkan adayı Kübra Dursun
  • Kağıthane Belediye Başkan adayı Mustafa Kürşat Ceylan
  • Kartal Belediye Başkan adayı Altınok Öz
  • Maltepe Belediye Başkan adayı Ramazan Uğural
  • Pendik Belediye Başkan adayı Süleyman Turan
  • Sancaktepe Belediye Başkan adayı Cemal Doğan
  • Silivri Belediye Başkan adayı Bihter Akbaş Sezer
  • Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Fatih Karataş
  • Sultangazi Belediye Başkan adayı Hüseyin Öndeş
  • Şile Belediye Başkan adayı Demet Alkan Tekdemir
  • Şişli Belediye Başkan adayı Ahmet Ünal
  • Tuzla Belediye Başkan adayı Orhun Ertürkmen
  • Ümraniye Belediye Başkan adayı Serkan Yalçın
  • Üsküdar Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ertaç Ergüven
  • Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Kürşat Özer

Partiden yapılan açıklamaya göre, 39 ilçenin 34’ünde adayların açıklandığı, kalan 5 ilçe adayının da bu hafta içinde netleşeceği belirtildi.