Ak Parti'nin Kurucularından Biri Öyle Bir Söz Söyledi ki; ''Kendilerini MHP'ye Mahkum Ettiler''

AK Parti'nin kurucuları arasında bulunan eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik gündem oldu. Yaptığı açıklamayla herkesi şaşırtan Hüseyin Çelik bakın neler söyledi...

Ak Parti'nin Kurucularından Biri Öyle Bir Söz Söyledi ki; ''Kendilerini MHP'ye Mahkum Ettiler''

Ak parti kurucuları arasında önemli bir yere sahip olan eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik güündem olacak söylemleri ile sosyal medyada çok konuşuldu. Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Hüseyin Çelik'in söyledikleri vatandaş tarafından oldukça merak edilirken tartışma yaratacak o sözler duyanları şaşırttı. 

AK Parti ve MHP'nin ittifak içerisinde olması konusundaki düşüncelerini dile getiren Ak Parti'nin eski kurucularından biri olan Hüseyin Çelik "AK Parti yüzde 34 ile hem Cumhurbaşkanı hem Başbakan hem Meclis Başkanı seçiyordu. AK Parti yüzde 50+1'le kendisini MHP'ye mahkum etti." dedi.

Ak Parti Kurucusundan Şok Açıklama!

Eski Milli Eğitim Bakanı ve Ak Parti'nin kurucularından Prof. Dr. Hüseyin Çelik, KRT TV'de Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programına katılım sağladı. Haftanın Panoraması programında düşüncelerini dile getiren Hüseyin Çelik seçim hazırlıklarının yaklaşması ile birlikte AK Parti ve MHP ittifağına değindi. 

Geçtiğimiz günlerde ''kral çıplak demenin vaktidir'' açıklamasında bulunan Bülent Arınç'a sahip çıkan Çelik'in o sözleri gündem oldu. Hüseyin Çelik "Bülent Arınç Bey olsun, ben olayım birçok arkadaşımız Ak Parti'yi kuran ve Ak Parti'yi iktidar yapan insanlarız, bizim kurduğumuz bahçede birileri gelip gecekondu yapmış oradan abuk sabuk şeyler söylüyor. Bu benim de zoruma gidiyor, Sayın Arınç'ın da başkalarının da zoruna gidiyor. Efendim kral çıplaktır ifadesi şudur, diyelim ki Türkiye yüksek enflasyon var bugün. Bunu gör arkadaş. Yani ben iktidar mensubuysam, enflasyon yoktur demenin manası var mı, var enflasyon. Hukuksuzluk var mı var, adaletsizlik var mı var, bunun 50 çeşidi var." dedi.

Hüseyin Çelik'ten İttifak Yorumu Geldi!

Sözlerine devam eden ve programda samimi açıklamalarda bulunan Hüseyin çelik  "Mhp AK Parti ile ittifak etmiş. Bana sorsanız, AK Parti'nin MHP ile ittifak etmesine sırılsıklam karşıyım. Her zaman söyledim; AK Parti Edirne'den Kars'a her kesimden, her etnik gruptan oy alıyordu. Bizim bir etnik grupla yakınlaşarak diğerini kaybetme lüksümüzün olmadığını söyledim. AK Parti HDP ile de MHP ile de ittifak etmemeli. Biri Türk biri Kürt milliyetçiliği yapıyor. AK Parti bu tuzağa kendi kendine düştü. AK Parti yüzde 34 ile hem cumhurbaşkanı hem başbakan hem meclis başkanı seçiyordu. AK Parti yüzde 50+1'e kendini mahkum ederek, kendisini MHP'ye mahkum etti." dedi.