Ak Parti'den müjde gibi son dakika EYT ve asgari ücret açıklaması geldi her kesim mutlu olacak!

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu asgari ücret ve emeklilikte yaşa takılanlar EYT yasası hakkında AK Parti genel başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı.

Ak Parti'den müjde gibi son dakika EYT ve asgari ücret açıklaması geldi her kesim mutlu olacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT yasası hakkında yaptığı son açıklamasında Aralık ayını işaret etmişti. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasa taslağı üzerinde çalışmalarda sona geldiklerini belirten Bakan Bilgin yasa teklifini Aralık ayında meclise sunacaklarını söylemişti.

İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan 4 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yasanın çıkması ile yaş engeline takılan kişiler erken emeklilik hakkı elde etmiş olacaklar. Aralık ayının bir diğer önemli gündem maddesi asgari ücret olarak öne çıkıyor. Asgari ücret tespit komisyonu toplantısı ile milyonlarca çalışanın 2023 yılı maaşı belirlenmiş olacak. 

EYT'DE SON DURUM NE?

Aralık ayına sayılı günler kala Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında yapılan açıklamalar yakından takip edilirken konu hakkında bir son dakika açıklaması da AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş yaptı. Kurtulmuş yaptığı açıklamasında "Milletin gündeminde olup da AK Parti'nin masasında olmayan hiçbir şey yoktur. Biz rasyonel bir şekilde, vatandaşın taleplerini değerlendiriyoruz. EYT'yi de Çalışma Bakanımız açıklayacaktır. Olmayacak duaya âmin demeyiz. Mali disiplin konusunda disiplini korumaya devam ediyoruz" diyerek Bakan Bilgin'i işaret etti.

Ak Parti'den müjde gibi son dakika EYT ve asgari ücret açıklaması geldi her kesim mutlu olacak! - Resim : 1

2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI KAÇ TL OLACAK?

Asgari ücrete zam konusunda da açıklama yapan Numan Kurtulmuş "Asgari ücrette vatandaşımızı mutlu edecek, alım gücünü artıracak bir gelişme yaşanacak. TOKİ'nin sosyal konut projesini tam da konut projesi olmasının yanında sosyal bir projedir. Seçim dönemine daha düşük bir enflasyonla gidilmesi hedefleniyor." diyerek yüksek zam beklentisini destekledi.