Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kesenin Ağzını Açtı: Başvuran Tamı Tamına 7 Bin 200 TL!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Aile Destek Programı’na ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. İlk ödemelerin başladığı program kapsamında vatandaşlara yıllık 7 bin 200 TL destek verileceği öğrenildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kesenin Ağzını Açtı: Başvuran Tamı Tamına 7 Bin 200 TL!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulan Aile Destek Programı’nın ilk ödemeleri gerçekleştirildi. 12 ay boyunca ödemelerin devam edeceği yeni sosyal destek yardımı kapsamında 600 TL aylık ödeme alan bir aileye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yıllık 7 bin 200 TL destek verileceği hesaplandı.

Başvurular e-Devlet Kapısı Üzerinden Alınıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen Aile Destek Programı kapsamına başvurular, 27 Haziran 2022 tarihi itibariyle başladı. Vatandaşların nüfusta görünen adrese bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden alınan başvurular, aynı zamanda e-Devlet Kapısı üzerinden de alınmaya başladı. Destekten yararlanmak isteyen kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Türkiye Cumhuriyeti içerisinde ikametgah etmesi, başvuruyu yapan kişinin 18 yaşından büyük olması, hane içerisinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan kimsenin bulunmaması şart koşuldu.

Ödemeler 450 TL’den Başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kesenin Ağzını Açtı: Başvuran Tamı Tamına 7 Bin 200 TL! - Resim : 1

Değerlendirmelerin devam ettiği ve başvuruların hale alındığı Aile Destek Programı kapsamında açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ödenecek olan aylık miktarı geçtiğimiz haftalarda kamuoyu ile paylaşmıştı. Katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, ödemelerin aylık 450, 550 veya 600 TL şeklinde yapılacağını duyurmuştu. Bakan Yanık’ın konuya ilişkin açıklamalarında; “Türkiye Aile Destek Programı'ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını bekliyoruz. Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz. Yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek. Bunu 12 ay boyunca süreli ve düzenli yapmış olacağız. Başvuruları inşallah 27 Haziran Pazartesi günü almaya başlayacağız” ifadeleri yer almıştı.

İlk Ödemeler Gerçekleştirildi

Yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasının planlandığı Aile Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen 450 TL ile 600 TL’lik aylık ödemelerin başlangıç tarihi için daha önce açıklama yapmış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Ödemeler 12 ay boyunca süreli ve aylık olarak yapılacak. Bugünden (27 Haziran 2022) itibaren e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza giderek başvurabilirsiniz. Hiçbir sosyal yardımdan faydalanamayan vatandaşlarımız da başvuru yapabilecek. İlk destek ödemesi Kurban Bayramı'ndan önce hesaplarda” demişti. Aile Destek Programı kapsamında 12 ay boyunca devam edecek olan ödemelerin ilki geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi.

Etiketler: aile destekleri