Aile dizisinin Leyla'sı Canan Ergüder kimdir, kaç yaşında? Aile dizisinin Leyla'sını kim oynuyor? Leyla'nın mesleği ne, boyu ve kilosu kaç?

Canan Ergüder, Aile dizisindeki Leyla Soykan Sayıcı karakteriyle izleyicilerin beğenisini kazanan başarılı bir oyuncudur. Ergüder, hem Türkiye’de hem de yurt dışında pek çok dizi ve filmde rol almış, tiyatro sahnelerinde de kendini göstermiştir. Oyunculuğa ABD’de başlayan Ergüder, Türkiye’ye döndükten sonra Binbir Gece, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Güllerin Savaşı ve Menajerimi Ara gibi popüler yapımlarda yer almıştır.

Aile dizisinin Leyla'sı Canan Ergüder kimdir, kaç yaşında? Aile dizisinin Leyla'sını kim oynuyor? Leyla'nın mesleği ne, boyu ve kilosu kaç?

Canan Ergüder, Aile dizisindeki Leyla Soykan Sayıcı karakteriyle izleyicilerin beğenisini kazanan başarılı bir oyuncudur. Ergüder, hem Türkiye’de hem de yurt dışında pek çok dizi ve filmde rol almış, tiyatro sahnelerinde de kendini göstermiştir. Oyunculuğa ABD’de başlayan Ergüder, Türkiye’ye döndükten sonra Binbir Gece, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Güllerin Savaşı ve Menajerimi Ara gibi popüler yapımlarda yer almıştır. Ergüder, aynı zamanda 13. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu ödülünü kazanmıştır.

Aile dizisinde Leyla'yı kim oynuyor?

Aile dizisinde Leyla karakterini Canan Ergüder canlandırmaktadır.

Aile dizisinin Leyla'sı Canan Ergüder kimdir, kaç yaşında? Aile dizisinin Leyla'sını kim oynuyor? Leyla'nın mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 1

Canan Ergüder kimdir?

Canan Ergüder, 15 Temmuz 1977 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Babası siyasi bilimler profesörü ve Boğaziçi Üniversitesi eski rektörlerinden Üstün Ergüder, annesi Rukiye Ergüder’dir1. Boşnak kökenlidir2. Çocukluğunda 4 yaşından itibaren 10 sene bale eğitimi almıştır3. 1994 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi’nden mezun olmuştur4. Lise yıllarında okulda sahnelenen bir müzikalde rol aldıktan sonra tiyatrocu olmaya karar vermiştir.

Canan Ergüder'in hayat hikayesi

Mezuniyetinin ardından 14 yıl ABD’de yaşamıştır. Pensilvanya eyaletindeki Franklin and Marshall College’da sosyoloji ve tiyatro eğitimi almıştır. Ardından The New School University Actors Studio Drama Program’da yüksek lisans derecesi almıştır. Bu programdaki üç senenin sonunda mülakata girip Actors Studio’nun hayat boyu üyeliğini kazanmıştır. Mezuniyetinden sonra garsonluk ve tiyatroculuk yaparak yaşamını sürdürmüştür. Londra’da LAMDA (Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi)'da Shakespeare Atölyesi’ne katılmıştır. 2003 yılında Mario Biagini’nin oyunculuk atölyesinde çalışmak için seçilmiştir. 2007 yılında Türkiye’ye gelerek Bıçak Sırtı ve Binbir Gece dizilerinde oynamıştır. Aynı yıl eşinin yönettiği Shooting Johnson Roebling adlı uzun metraj filmde canlandırdığı “Nancy” rolüyle 2007 Uluslararası Hoboken Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü almıştır. 2009 yılında, Türkiye’ye taşınma kararı vererek eşinden ayrılmıştır. O sezon Berkun Oya’nın yazıp sahneye koyduğu Bayrak adlı oyunda Kadın rolünü canlandırmıştır. Bu rol ile 13. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu seçilmiştir.

Aile dizisinin Leyla'sı Canan Ergüder kimdir, kaç yaşında? Aile dizisinin Leyla'sını kim oynuyor? Leyla'nın mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 2

2010 yılında Behzat Ç: Bir Ankara Polisiyesi ile dizi oyunculuğuna dönmüştür. Bu dizideki Savcı Esra rolü ile tanınmıştır. Dizinin kadrosu ile çekilen Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm adlı sinema filminde, Russel Crowe’un yönettiği Avustralya-Türkiye ortak yapımı Son Umut (2014) ve Hiner Saleem’in yönettiği Dar Elbise (2016) adlı filmlerde rol almıştır. 2013 yılında Oyun Atölyesi’nin sahnelediği Nehir adlı oyuna rol almıştır. 2014-2016 yılında yayımlanan Güllerin Savaşı adlı televizyon dizisinde Gülfem Sipahi karakterini canlandırmıştır. Güllerin Savaşı setinde tanıştığı Kenan Ece ile 2017 yılında evlenmiştir. Çiftin 2018 yılında oğulları Ece Demir dünyaya gelmiştir.

Aile dizisinin Leyla'sı Canan Ergüder kimdir, kaç yaşında? Aile dizisinin Leyla'sını kim oynuyor? Leyla'nın mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 3

Oğulları dünyaya geldikten sonra kariyerlerine bir süre ara veren Ergüder, 2019’da Toy İstanbul’da eşi ile birlikte Hipokrat adlı iki kişilik oyunu sahnelemiştir. Ergüder, 2019 yılında dijital içerik platformu BluTv aracılığıyla yeniden Behzat Ç. deki Savcı Esra rolünü canlandırmıştır. 25 Ağustos 2020’de Menajerimi Ara dizisinde “Feris Dikmen” karakterini canlandırmıştır. 6 Nisan 2021’de meme kanserine yakalandığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurmuştur.

Aile dizisinin Leyla'sı Canan Ergüder kimdir, kaç yaşında? Aile dizisinin Leyla'sını kim oynuyor? Leyla'nın mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 4

Canan Ergüder, 2023 yılında Aile dizisinde Leyla Soykan Sayıcı karakterine hayat vermektedir. Leyla, zengin bir ailenin kızı olarak doğmuş, ancak babasının ölümünden sonra annesiyle birlikte yoksulluk içinde yaşamak zorunda kalmıştır. Leyla, hayatını değiştirecek bir karar vererek, kendisinden yaşça büyük ve zengin bir iş adamı olan Cem Sayıcı ile evlenmiştir. Ancak bu evlilik, Leyla’nın başına pek çok sorun açacaktır. Leyla, hem kocasının hem de kayınvalidesinin baskısı altında ezilirken, aynı zamanda eski sevgilisi Emre ile karşı karşıya gelmek zorunda kalacaktır. Leyla, aşk, ihanet, entrika ve dram dolu bir hayatın içine sürüklenirken, kendini ve mutluluğunu bulabilecek midir?

Canan Ergüder kimdir?

Canan Ergüder, Aile dizisindeki Leyla rolüyle dikkat çeken başarılı bir oyuncudur.

Canan Ergüder kaç yaşındadır?

Canan Ergüder, 15 Temmuz 1977 tarihinde doğmuştur ve 46 yaşındadır.

Canan Ergüder nerelidir?

Canan Ergüder, İstanbul doğumludur ve Boşnak kökenlidir.

Canan Ergüder hangi dizilerde oynamıştır?

Canan Ergüder, Bıçak Sırtı, Binbir Gece, Behzat Ç: Bir Ankara Polisiyesi, Güllerin Savaşı, Menajerimi Ara ve Aile gibi dizilerde oynamıştır.

Canan Ergüder hangi filmlerde oynamıştır?

Canan Ergüder, Shooting Johnson Roebling, Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm, Will, The Water Diviner, Tight Dress ve Kaos gibi filmlerde oynamıştır.

Canan Ergüder hangi tiyatro oyunlarında oynamıştır?

Canan Ergüder, Bayrak, Nehir ve Hipokrat gibi tiyatro oyunlarında oynamıştır.

Canan Ergüder hangi ödülleri almıştır?

Canan Ergüder, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü Hoboken Film Festivali’nde Shooting Johnson Roebling filmiyle ve Afife Tiyatro Ödülleri’nde Bayrak oyunuyla almıştır.