Aile Destek Programı nedir? Aile Destek Programı’na kimler başvuru yapabilir? Yardım tutarı ne kadar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan yardım modellerinden birisi olarak karşımıza çıkan Aile Destek Programı’na ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı. İşte tüm ülke vatandaşlarını kapsayan yeni yardım programına ilişkin bilinmesi gereken tüm detaylar…

Aile Destek Programı nedir? Aile Destek Programı’na kimler başvuru yapabilir? Yardım tutarı ne kadar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde giderek pahalılaşan hayat şartları karşısında alım gücü düşen ve nakde olan ihtiyaçları artan ihtiyaç sahipleri için Aile Destek Programı başlığı altında yeni bir sosyal model geliştirdiğini açıkladı. Bakanlık, ilgili destek programı kapsamında başvuruları kabul etmeye başladığını bildirirken, diğer ayrıntıları da paylaştı.

Aile Destek Programı 2022

Aile Destek Programı, pek çok farklı konu başlığı altında sosyal model geliştiren ve ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine sayısız yardımda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan yeni bir yardım programıdır. Bu program ile ilgili güncel açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, program kapsamında hem hali hazırda devlet yardımı alan kişilerin hem de diğer ihtiyaç sahiplerinin nakit ihtiyaçlarının karşılanmasının hedeflendiğini açıkladı.

Aile Destek Programı Ödemeleri Ne Zaman Yatar?

Aile Destek Programı nedir? Aile Destek Programı’na kimler başvuru yapabilir? Yardım tutarı ne kadar - Resim : 1

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan yeni sosyal model olarak karşımıza çıkan Aile Destek Programı için belirlenmiş olan yardım tutarı, 450- 600 TL aralığındadır. Bu yardım başlığı dahilinde kime ne kadar ödeme yapılacağına, bakanlık karar verecektir. Söz konusu ödeme tutarları, 12 ay boyunca düzenli olarak vatandaşların hesaplarına aktarılacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada Aile Destek Programı kapsamında nakit hizmeti almaya hak kazanmış olan ihtiyaç sahiplerinin, Kurban Bayramı öncesinde destek paralarına ulaşabileceklerini kaydetmiştir.

Aile Destek Programı Başvurusu 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan Aile Destek Programı için başvurular kabul edilmeye devam etmektedir. Bu kapsamda bakanlık hem e-devlet hem Sosyal Hizmet Müdürlükleri hem de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yapılan tüm başvuruları, değerlendirmeye almaktadır.

Etiketler: aile destekleri