Aile destek ödemesi Temmuz ayında yatacak mı? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi yatan illerin listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası Haziran ayında bitmesi beklenen aile destek ödemelerinin bu yılda devam edileceği müjdesini vermişti. Peki Aile destek ödemesi Temmuz ayında yatacak mı? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak? sorularının cevabı haberimizde.

Aile destek ödemesi Temmuz ayında yatacak mı? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi yatan illerin listesi

Aile destek ödemesi Temmuz ayında yatacak mı? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak? Her ayın 10 ile 20 arasında düzenli olarak hesaplara yatırılan Aile Destek Programı ödemeleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye Aile Destek Programı’nın bu sene de devam etmesi kararını aldık." dedi. Aile destek ödemesi kapsamında belirlenen kişilerin hesaplarına 850 TL ile 1250 TL arasında yardım yapılıyordu. Peki, temmuz ayı aile destek yardımı ne zaman?

Aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak günün öne çıkan başlıkları arasında. Aile destek yardımı ödeme tarihi 2023 Temmuz ayı ile vatandaşların gündeme geldi. Hak sahiplerine Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak hesaplara yatırılan Aile Destek Programı için son dakika açıklama geldi. 12 aylık ödeme döneminin temmuz ayında son bulum bulmayacağı merak konusu olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan ödemelerin uzatıldığını bildirdi. Öte yandan vatandaşlar temmuz ayı Aile Destek Programı ödeme sorgulamalarını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Aile destek yardımı ödemeleri genellikle ay ortasında yatırılıyor. Peki, temmuz ayı aile destek yardımı ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi Temmuz ayında yatacak mı? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak?  Aile destek yardımı uzatıldı mı? Temmuz ayı aile destek ödemesine zam var mı yok mu?

Aile destek ödemesi Temmuz ayında yatacak mı? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi yatan illerin listesi - Resim : 1

Aile Destek Ödemeleri uzatıldı mı bitti mi?

Aile Destek Ödemeleri haziran ayı itibarıyla son buluyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal destekler kapsamında sağlanan aile destek yardımı 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek sona erecekti fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, " Türkiye Aile Destek Programı’nın bu sene de devam etmesi kararını aldık." müjdesini verdi. 

Aile Destek Ödemeleri ne zaman yatacak yattı mı?

Aile destek yardımı temmuz ayı ödeme tarihiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak ödemelerin ayın 10 ile15'i arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Konuyla ilgili gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

 

Aile Destek Ödemeleri kaç para zam geldi mi?

Aile Destek ödemelerine zam geldi mi ne kadar zam geldi Temmuz 2023? Aile Destek ödemelerine memur maaş katsayısı oranında artış yapıldı. Gelen son bilgilere göre aile destek ödemesi %25 zamlı olarak hesaplara yatacak ve Temmuz ayından itibaren canlı maaşları ödenecek. Henüz net miktar açıklanmadan ancak önümüzdeki günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklamanın yapılacağı tahmin ediliyor.

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekilde:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

Aile destek ödemesi Temmuz ayında yatacak mı? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi yatan illerin listesi - Resim : 3

DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NASIL NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek yardımıyla her haneye 15.000 TL'ye varan ödeme yapılıyor. Şu ana kadar aile yardımından 4 milyon hane faydalanıyor. Aile Destek paketi yardımı için şartlarda bulunuyor. Hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması durumunda aile yardımı için başvuru yapabilirsiniz aile yardımı başvuruları e-devlet'ten ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılabiliyor.