Aile Destek Ödemeleri tek seferde 2 bin TL’yi gördü: Devlet 12 ay boyunca kesintisiz 1.250 TL ödeme yapmaya başladı! Kasım ödemeleri hesaba yattı!

Zor durumda olan vatandaşlara destek amacıyla devletin sunduğu Aile Destek Ödemeleri devam ediyor. Kasım ayının ilk haftası itibariyle hesaplara yatmaya başlayan ödemelerden 2,5 milyon hane yararlandı ve yararlanmaya devam ediyor. Başvuru onayı alanlara 12 ay boyunca kesintisiz 1.250 TL'ye kadar ödeme yapılıyor. Buna ek yapılan yardımlarla but destek tutarı 2.000 TL'ye kadar ulaşıyor. Aile Destek Ödemelerinden kimler, nasıl yararlanabilir? Başvuru şartları detayları ile haberimizde…

Aile Destek Ödemeleri tek seferde 2 bin TL’yi gördü: Devlet 12 ay boyunca kesintisiz 1.250 TL ödeme yapmaya başladı! Kasım ödemeleri hesaba yattı!

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan Kabine Toplantısı sonrasında açıklanan destek ödemelerine yenisi daha etkileniyor. Doğalgaz, elektrik destek ödemelerinin dışında engellilere ve yaşlılara yönelik de ödeme yapılacağı duyuruldu. Bunun dışında Aile Destek Ödemesi kapsamında 8 Kasım tarihinde hesaplara yatmaya başlayan ödemeler 1 yıl boyunca devam edecek. En düşük 850 TL en yüksek 1.250 TL hesaplara yatırılacak. Zor durumda olan aileler, ay sonunu zor getiren nakite sıkışan hanelere devlet yardım elini uzatıyor. Başvuru yapıldığı andan itibaren en geç bir ay sonrasında tutar hesaba tanımlanıyor.

 Son Kabine Toplantısı 7 Kasım tarihinde yapıldı. 3,5 saat süren toplantı sonrasında destek ödemelerin arttırıldığına yönelik kolektif kararlar alındı. Öte yandan doğalgaza yönelik yapılacak yardımın ödemeleri ise Kasım ayının ilk haftası yatırılmaya başlandı. Türkiye Aile Desteği kapsamındaki ilk doğalgaz destek ödemeleri hesaba tanımlandı. Elektrik desteğinden ise şu anda 3 milyon hane yararlanıyor. Engelli ve yaşlılara ödenen 2.1 milyar TL tutarındaki yardım Kasım ayı içerisinde tamamen yatırıldı ve hesaplara geçti.

 SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

Aile Destek Ödemeleri tek seferde 2 bin TL’yi gördü: Devlet 12 ay boyunca kesintisiz 1.250 TL ödeme yapmaya başladı! Kasım ödemeleri hesaba yattı! - Resim : 1

Devletin sunduğu sosyal destek kapsamında birden çok ödeme kanalına başvurmak mümkün oluyor. İhtiyaç sahibi ailelere 1 yıl boyunca aylık ödeme yapılma kararı verilmişti. Aylık destek tutarı 450 TL ile 650 TL arasında değişiyordu. Kabine Toplantısı sonrası alınan yeni karar ile bu rakam 850 TL ile 1.250 TL arasında çıkarıldı. Buna ek olarak çocuklu ailelere de aylık ödeme yapılma kararı verildi. Doğalgaz desteği kapsamında yapılacak ödemeler ise yılda iki kez 675 TL olarak yapılıyor. Bu rakam bulunulan ile göre daha da yükselebiliyor.

 Çocuğu bulunan ailelere en az 350 TL en fazla 650 TL çocuk sayısına göre değişen ödeme yapılıyor. Başvuru yapmak isteyen kişilerin ise belirli şartları karşılaması ve doğrudan başvurusunu e-devlet üzerinden sağlaması yeterli oluyor. Elektrik desteği yardımının her ay düzenli yapılması kararı alındı. 12 ay boyunca devam edecek tutardan aylık 216 TL olarak yararlanılıyor.

 AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Ödemelerinden faydalanabilmek için e-devlet platformunu kullanarak aracı olmadan bireysel başvuru yapılabiliyor. Bunun dışında bulunulan bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gidilerek de başvuru sağlanabiliyor.

Başvuru aşaması tamamlandığı anda hak sahibine yönelik işleme alınma süreci başlıyor ve en geç 1 ay içerisinde sonuca ulaşıyor.

 AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR OLDU?

Aile Destek Ödemeleri kişi başına düşen hanedeki aylık gelir tutarına göre değişiyor. Aylık kişi başına düşen gelir:

  • 450 TL ve altı olanlar 1.250 TL

  • 450 TL - 911,15 TL arası olanlar 1.100 TL

  • 911,15 TL - 1.372,30 TL olanlar 950 TL

  • 1.272,30 TL - 1.833,45 TL olanlar 850 TL

 AİLE DESTEK ÖDEMELERİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Başvuruda bulunmak isteyenlerin TC vatandaşı olması aranan ilk şartıdır. Ardından aranan diğer şartlar şunlardır:

  • Kişinin TC vatandaşı olması

  • 18 yaşından büyük olması

  • Hanesinde yaşayan memur olmaması

  • Aktif çalışma yaşantısı bulunan muhtar bulunmaması

  • Noterde çalışan bir üye bulunmaması