Ağustos 2022 kira artış oranı belli oldu! Yıllık enflasyon yüzde 79'u aşarken, azami kira artış oranı şaşkınlık yarattı!

Dün temmuz ayı enflasyon verilerini açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu, enflasyonun yükseldiğini gözler önüne serdi. Kamu kurumunun açıkladığı oranlar ile birlikte ağustos ayında yapılacak azami kira artış oranı da tüketicilere duyuruldu. İşte Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerine ilişkin önemli ayrıntılar…

Ağustos 2022 kira artış oranı belli oldu! Yıllık enflasyon yüzde 79'u aşarken, azami kira artış oranı şaşkınlık yarattı!

Her ay olduğu gibi bu ay da toplanan ve herkes tarafından oldukça merak edilen enflasyon oranlarını açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu, kamuoyunu bilgilendirdi.

Temmuz ayının başında gerçekleştirmiş olduğu toplantı kapsamında enflasyon oranlarını açıklayan ve sonuç olarak da hem memurların hem de emeklilerin temmuz zamlarının hesaplanmasını sağlayan Türkiye İstatistik Kurumu, 3 Ağustos tarihinde de temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini kamuoyu ile paylaştı.

Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinden bu zamana yukarı yönlü hareketler sergileyen ve aynı orantıda da enflasyonun artmasına sebep olan ekonomi piyasaları, temmuz ayının sonunda açıklanan FED faiz artırımı kararı ile tekrar hareketlendi. Yükseliş hızını arttıran döviz kurları ile altın fiyatları gündelik hayatın daha da pahalılaşmasına sebep olurken enflasyonu da aynı doğrultuda arttırdı.

Dün bir araya gelerek temmuz ayı enflasyon oranlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Türkiye İstatistik Kurumu, piyasaların olumsuz gidişatının enflasyona direkt olarak etki ettiğini gözler önüne serdi. Kurum tarafından açıklanan yıllık enflasyon oranı, yeniden arttı.

ENFLASYON VERİLERİ BELLİ OLDU!

Ağustos 2022 kira artış oranı belli oldu! Yıllık enflasyon yüzde 79'u aşarken, azami kira artış oranı şaşkınlık yarattı! - Resim : 1

Dün önemli açıklamalarda bulunan Türkiye İstatistik Kurumu, yıllık ve aylık enflasyon verilerini açıkladı. Kamu kurumunun açıklamasına göre enflasyon oranı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 79,60, aynı yılın bir önceki ayına göre yüzde 2,37 ve geçtiğimiz yılın aralık ayına göre yüzde 45,72 olarak kaydedildi.

KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre ağustos ayı azami kira artış oranı yüzde 49,65 olarak açıklandı. Ancak bu oran geçtiğimiz aylarda alınan karar ile birlikte yok sayıldı. Alınan karara göre kira artış oranları bir yıl boyunca yüzde 25’e sabitlendi. Yani bu ay ve önümüzdeki bir yıl içerisinde yapılabilecek azami kira artış oranı yüzde 25 olarak belirlendi.