Adli Tıp Kurumu Personel Alım İlanını Yayınladı: 221 Kişi İstihdam Edilecek!

Artan işsizlik sorunu ile mücadele ve kadroları güçlendirme kapsamında devlet kurum ve kuruluşlarına personel alımları devam ediyor. Bu kapsamda bu kez de Adli Tıp Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. Kurum, 221 sözleşmeli personeli istihdam edecek.

Adli Tıp Kurumu Personel Alım İlanını Yayınladı: 221 Kişi İstihdam Edilecek!

Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan işsizlik sorunu ile mücadele ve kurum ve kuruluşlardaki kadroları güçlendirme kapsamında personel alımları devam ediyor. Daha önce birçok devlet kurum ve kuruluşu için duyurulan personel alım ilanları, bu kez de Adli Tıp Kurumu adına duyuruldu. Buna göre Adli Tıp Kurumu 221 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak olan sözlü sınavların sonuçlarına göre 221 sözleşmeli personel merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilecek. Söz konusu personel alımlarında 2020 KPSS’ye girip her pozisyon için aranan puan türünden en az 70 puan alanlar başvuruda bulunabilecek.

Başvuru Yeri ve Tarihleri

Adli Tıp Kurumu, 221 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre personel alımı için başvuruda bulunacak olan adaylar isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi (Kariyer Kapısı) üzerinden 18 – 29 Temmuz 2022 tarihileri arasında başvurularını gerçekleştirebilecek. Ancak adayların başvuruda bulunabilmesi için aranan genel şartları karşılıyor olması gerekecek.

Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Adli Tıp Kurumu Personel Alım İlanını Yayınladı: 221 Kişi İstihdam Edilecek! - Resim : 1

Yayınlanan ilana göre Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” uygulamasına göre 657 Sayılı Kanunu’nun 4/B maddesi uyarında “sözleşmeli personel” statüsünde istihdam edilmek üzere ilanda; yeri, unvanı, niteliği ve özel şartları belirtilen 221 pozisyon için Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak olan sözlü sınav sonuçlarına göre personel alımı yapılacak. Adayların KPSS puanı şartının yanı sıra Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 5. ve 6. maddelerindeki şartları da karşılaması gerekiyor.

Aranan Şartlar ve Başvuru Detayları

Adli Tıp Kurumu, söz konusu ilan yayınında aranan genel ve özel şartları da belirtti. Başvuruda bulunacak adayların bu şartları karşılamaları gerekiyor ve başvurular sonrasında sözlü sınavlar, merkezi sınavda alınan puanlar esas alınarak en yüksek puandan başlamak üzere her pozisyon için çağırılacak. Sözlü sınavlara, açılan pozisyon sayısının 3 katı kadar aday çağrılacak. Adaylar her bir kadro için sadece 1 başvuruda bulunabilecek ve yalnızca çevrimiçi başvurular kabul edilecek. Son başvuru 29 Temmuz Cuma günü TSİ 23.59 itibariyle yapılabilecek.