Adana’da uzun süre sonra ilk defa oldu! Türkiye yeni bir döneme giriyor: Kapılarınızı ve bacalarınızı kapatın!

Türkiye’de sert hava koşulları devam ediyor. Adana’da yaşanan bir olay, durumun ne kadar ciddi olduğunu gösterdi. Kapısını penceresini kapatmadan uyuyanlar büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Yeni dönemde hava daha da sertleşecek. İşte tüm ayrıntılar…

Adana’da uzun süre sonra ilk defa oldu! Türkiye yeni bir döneme giriyor: Kapılarınızı ve bacalarınızı kapatın!

Yaz mevsiminde rekor sıcaklıkların yaşandığı Adana, El Nino etkisiyle sonbahara girdi. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Adana’nın klimasız uyuduğunu belirterek, soğuk günlerin yaklaştığını duyurdu. Ökten, vatandaşlara kapıyı pencereyi kapatın uyarısında bulundu.

EL NİNO’NUN ETKİSİ DEVAM EDİYOR: ADANA’DA SOĞUK HAVA ŞOKU

Meteoroloji uzmanları, yaz aylarında yaşanan El Nino ve sıcak hava dalgalarının ardından kış mevsiminde de El Nino’nun etkisini sürdüreceği konusunda uyarıyor. Yazın rekor seviyelere ulaşan sıcaklıkların yerini hızla düşen soğuk havaya bıraktığı görülüyor. Adana’da klimasız uyuyan vatandaşlar, sonbaharın geldiğini hissediyor.

SICAKLIKTA ANİ DEĞİŞİM

El Nino, yaz mevsiminde Türkiye’yi etkisi altına almış ve sıcak hava dalgaları nedeniyle termometreler tarihi zirveleri görmüştü. Kuraklık tehlikesinin de arttığı bu dönemde, mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklıklar, vatandaşların canını sıkmıştı.

Eylül ayına girilmesiyle birlikte, El Nino’nun etkisi azalmadı ancak sıcaklıklarda ani bir düşüş yaşandı. Hava sıcaklığı, yazın 40 dereceyi aşan seviyelerden 20 derecenin altına indi. Meteoroloji uzmanları, El Nino’nun kış mevsiminde de devam edeceğini ve soğuk günlerin daha da soğuk geçebileceğini belirtiyor.

SOĞUKTAN KORUNMAK İÇİN ÖNLEM ALIN

İklim değişikliği ve küresel ısınmanın da etkilediği hava koşulları, sertleşmeye devam ediyor. Adana örneğini veren meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, vatandaşlara soğuktan korunmak için önlem almalarını tavsiye ediyor.

Ökten, daha önce yaptığı açıklamada, geceleri yatmadan önce kapı ve pencereyi kapatmalarını önermişti. Bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise Adana’ya atıfta bulunarak, “Adana klimasız uyuduysa; Sonbahar gelmiş demektir…” dedi. Paylaşıma gelen yorumlarda da havanın üşütücü derecede soğuduğu ifade ediliyor.