Acil Durum İlan Edildi: Şehre Giriş ve Çıkışlar Yasaklandı! Yeni Salgın Önlemleri Devreye Alındı: 15 Günlük Karantina Başladı

Bugün Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan bildiride, Türkiye'nin farklı bölgelerinde daha önce gözlemlenen bir tehlikenin tekrar ortaya çıktığı vurgulandı. Söz konusu tehlikenin ilgili ilin birçok köyünde görüldüğü ifade edildi.

Acil Durum İlan Edildi: Şehre Giriş ve Çıkışlar Yasaklandı! Yeni Salgın Önlemleri Devreye Alındı: 15 Günlük Karantina Başladı

Bugün Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Türkiye genelinde daha önce tanık olunan riskin yeniden ortaya çıktığı vurgulandı. Söz konusu tehlikenin, ilgili il sınırları içerisinde birçok köyde tespit edildiği belirtildi. Konuya dair tüm detaylar haberimizin devamında...

KARANTİNAYA ALINDI 

Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafında bugün açıklama yapıldığı belirtilerek Türkiye'de daha önce görülen İl Müdürlüğü tarafından alınan bilgilere göre, Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Büyükincesu köyünde hastalık tespit edildiği bildirildi. Hastalık sonucunda hızlı bir önlem olarak 15 köy ve merkez mahalleleri karantinaya alındığı ifade edildi.

 

Salgının bulunduğu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şap hastalığının tespit edildiği bildirilerek Büyükincesu köyü ve çevresindeki bölgeleri karantinaya alındığı ifade edildi.

GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KISITLANDI

Konu ile ilgili olarak söz konusu açıklamada 10 kilometre çapındaki bölgelerin hayvan ve hayvansal ürünlerinin giriş ve çıkışlarının kısıtlandığı ifade edildi.

Karantinaya alınan bölgeler arasında Küçükincesu, Kamışlı, Çavuş, Kırankışla, Akçalı, Kemallı, Tatlı, Göller, Beşkız, Körkü, Salman, Ayağıbüyük, Gökçam köyleri ve merkez mahalleleri yer aldığı belirtilerek sadece Çiftlik Mahallesi bu karantina kapsamının dışında bırakılmıştır. Ayrıca, hayvanların meraya bırakılmasının da yasaklandığı vurgulandı.

Sungurlu İlçe Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu kararı gereğince alınan bu tedbirler, şap hastalığının yayılmasını önlemek ve kontrol altına almak amacıyla hayati öneme sahip olduğu aktarılarak koruma ve gözetim bölgelerinde, 15 bin hayvanın aşılanması için çalışmalara başlandığı bildirildi.

 

Etiketler: salgın hastalık