912 Subay ve Astsubay Alımı Başladı! Jandarma Genel Komutanlığı Subay, Astsubay Alımı Şartları...

Jandarma Genel Komutanlığı astsubay ve subay alımına ilişkin başvuru kılavuzunu yayımladı. 912 astsubay ve subay alımı başvuru şartları, tarihleri ve detayları belli oldu! İşte ayrıntılar…

912 Subay ve Astsubay Alımı Başladı! Jandarma Genel Komutanlığı Subay, Astsubay Alımı Şartları...

Jandarma Genel Komutanlığı muvazzaf subay ihtiyacının karşılanmasına yönelik yeni bir ilan yayımladı. Buna göre iki farklı unvanda çok sayıda personel alımı gerçekleştirilecek. Yayımlanan ilana göre subay ve astsubay adayı 912 öğrenci alımı yapılması hedefleniyor. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu bünyesinde öğrenci alımı gerçekleştirilmesi hedefliyor.

Jandarma Astsubay ve Subay Alımı Yapılacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine 200 erkek öğrenci ve muvazzaf astsubay ihtiyacının karşılanması için Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna 712 erkek öğrenci alımı yapılması hedefleniyor. Toplamda muvazzaf subay ve astsubay ihtiyacının karşılanması için 2022 personel alım ilanında detaylar açıklandı.

2022 Jandarma Astsubay ve Subay Alımı Şartları Neler?

912 Subay ve Astsubay Alımı Başladı! Jandarma Genel Komutanlığı Subay, Astsubay Alımı Şartları... - Resim : 1

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre başvuruda bulanacak adayların düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, 1 Ocak 2022 itibariyle 21 yaşını bitirmiş olmaları gerekmektedir. 1 Ocak 2001 ve sonrası doğumlular başvuruda bulunabilecek. 

Temin şartlarına ilişkin detaylara göre astsubay ve subay alımı için farklı özel şartlar aranacaktır. Başvuru yapmak isteyenlerin sahip olması gereken genel şartlar ise şunlardır:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Görevini yapmaya engel bir sağlık durumunun olmaması,
  • Kamu haklarından kısıtlı olmamak,
  • Güvenlik ve arşiv soruşturmasından olumlu yanıt almak,
  • Herhangi bir siyasi partiye üye olmamak,
  • 21 yaşını bitirmiş olmak,

YKS sınavına göre;

  • Eşit ağırlık puanına göre en az 200.000’inci sırada olmak,
  • Sayısal puan türüne göre 100.000’inci sırada olmak,
  • Sözel puanına göre 50.000’inci sırada olmak,
  • Başvuruya dair diğer şartları sağlamak.

Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, adayların başvurularını yapmaları için 1 – 24 Temmuz 2022 tarihleri arasında başvurularını saat 23,59’a kadar yapmaları gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece Jandarma ve Sahil Güvelik Akademesi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) üzerinden e – Devlet ile yapabilecekler.