'6'lı Masa sizin aday olmanızı isterse ne yapacaksınız?' sorusuna Meral Akşener'den yanıt!

Kendisine sorulan soruları yanıtlayan Meral Akşener "6'lı Masa, sizin aday olmanızı isterse ne yaparsınız?" sorusunu da yanıtladı.

'6'lı Masa sizin aday olmanızı isterse ne yapacaksınız?' sorusuna Meral Akşener'den yanıt!

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşmaya devam ederken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kendisine yöneltilen 6'lı masa sorusunu yanıtladı. FOX TV'de canlı yayına katılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 6'lı masanın adayının belirleneceği tarihle ilgili "2 Mart'ta yapacağımız toplantıda aday konusunda yöntemin konuşulacağını düşünüyorum" dedi. 

Kendisine sorulan soruları yanıtlayan Meral Akşener "6'lı Masa, sizin aday olmanızı isterse ne yaparsınız?" sorusunu da yanıtladı. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi için 14 Mayıs tarihi verilirken Meral Akşener seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Aday olması istense ne yapacağı konusunda konuşan Akşener açıklamasında "Onu bilmiyorum, inanın hiç düşünmedim. Kazanacak bir adayla gireceğiz ve kazanacağız hem de 1. turda." diye konuştu.

SEÇİM TARİHİNE İLİŞKİN KONUŞTU!

Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle seçim konusu yeniden gündeme gelirken özellikle de seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği yönünde tartışmalar başlamıştı. Seçim tarihi kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlı olduğunu belirten Meral Akşener açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

18 Haziran'da bu seçim kesinlikle olacaktır olmalıdır. Şimdi aldığımız bilgilere göre 14 Mayıs'ta Sayın Erdoğan'ın bu seçimi yapacağı yönünde. Bu kadarın 10 Mart'ta alınması gerekiyor. Biz eğer 6 Nisan öncesinde bir seçim kararı alınırsa ona Meclis'te onay vereceğimizi söylemiştik. Çünkü bir kanun çıkmıştı eski seçim yasasına yürüsün diye bu 14 Mayıs bunun karşılığı değil, dolayısıyla Meclis'te biz buna onay vermeyeceğimizi ilan etmiştik aynı yerde duruyoruz. Şimdi yetiştirip yetiştirilemeyeceği benim tamamen mantığım çerçevesinde gerçekler üzerinden bir tarifimde 14 Mayıs'ta yetiştireceğiz deniyorsa yetiştirilir orada bir sorun yok. Ama bu kararı Erdoğan almak zorunda.

''BECERİKSİZLİKLERLE KARŞILAŞILABİLDİĞİNİ GÖRDÜ''

Seçimlerin ertelenmemesi noktasında yorumlarını belirten Meral Akşener seçimlerin 'aceleye geldiği' konusu ile ilgiliyse ''Niçin buna rağmen hızlı bir şekilde yapılacağını siyasi olarak soruyorsanız, benim gezip gördüğüm bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkan gerçeklik şu, Sayın Erdoğan bu işin becerilemediğini anladı, uzadığı takdirde daha büyük beceriksizliklerle karşılaşılabileceğini herhalde anladı, ciddi bir para topladı dolayısıyla bazı şeyleri daha hızlı bir şekilde yaparmış gibi bir dili geliştirmek daha kolay. Geleceğe dair söyleyecek bir şey kalmadığı için en uygun zaman gibi görünüyor." ifadelerini kullandı. 

Etiketler: seçim