60 ay vadeli 300 bin lira destek kredisi! Esnafa kredisi yürürlüğe girdi! Esnaf destek kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Esnafa destek kredisi yürürlüğe girdi. Düşük faiz oranları ile kullandırılacak kredi ile esnafların rahatlatılması hedefleniyor. Peki, esnaf kredisi başvurusu nasıl yapılır?

60 ay vadeli 300 bin lira destek kredisi! Esnafa kredisi yürürlüğe girdi! Esnaf destek kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Halkbank aracılığıyla tüm esnaf ve sanatkarlar için duyurusu yapılan destek kredisinde şartlar belli oldu. Söz konusu krediden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkaların yaşadıkları finansman sıkıntılarının giderilmesine yönelik sunulacak kredi kapsamında limitler artarken ödeme koşulları da cazip hale getirildi.

60 aya kadar vade seçenekleri ile sunulacak 100 milyar liralık kredi paketi kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile detayları paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla yürürlüğe giren destek faizli krediden ilgililerin kolayca yararlanması sağlanacak.

300 BİN LİRA SIFIR FAİZLİ KREDİ

60 ay vadeli 300 bin lira destek kredisi! Esnafa kredisi yürürlüğe girdi! Esnaf destek kredisi başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurusu yapılan kredi paketi kapsamında esnaf ve sanatkların düşük faiz oranları ile kredi desteğinden yararlanacakları aktarılmıştı. Paketin yürürlüğe girmesinin ardından artan limitler dikkat çekti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, genç girişimciler için sıfır faizli kredi limitinin 100.000 TL’den 300.000 TL’ye, yaş sınırının ise 30’dan 35’e çıkarıldığını duyurdu.

Esnaf ve sanatkalar için hazırlanan 100 milyar liralık kredi paketi kapsamında ise 60 ay vade ve yüzde 7,5 faiz oranları ile vatandaşların kredi kullanabilecekleri aktarılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kredi destek paketinin yürürlüğe girdiği duyurusu da yapılmıştı.

HALKBANK ESNAF KREDİSİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Halkbank’ın Esnaf Kredi Destek Paketi kapsamında ortağı olduğu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin kefaletiyle sadece ilgili kişiler başvuru yapabilecek. En az 3 aylık faaliyet süresinin tamamlanması, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Müdürlüğüne kayıtlı olmak gibi temel şartların sağlanması gerekecektir.

Esnaf kefalet kredisine başvurular için e az 3 ay süre ile esnaf kefalet kooperatifine üye olmak gerekecektir. Kredi çekmek istenen kooperatife şahsen başvuru yapmak, esnaf yıllık cirosunu gösteren belgede kazancın kredi taksitini ödemeye yeterli olması gibi şartlar aranacak. Halkbank üzerinden kredi sağlanacak.

Etiketler: esnaf kredisi, halkbank