500 TL ve 1000 TL’lik banknotlar dönemi tekrar mı başlıyor: Üstünde Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın imzası mı olacak? Kulis haberler bomba

Türkiye’de son yıllarda yaşanan yüksek enflasyon, TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesi yeni büyük banknotları gündemden düşürmüyor. Gazeteci Murat Yetkin konuyu köşesinde yazdı. Peki, "Türkiye yeniden 500’lük, 1000’lik banknotlar dönemine mi dönecek? Üstünde Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın imzası mı olacak? Detaylar haberimizde...

500 TL ve 1000 TL’lik banknotlar dönemi tekrar mı başlıyor: Üstünde Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın imzası mı olacak? Kulis haberler bomba

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, yüksek enflasyonla birlikte tedavüldeki kâğıt para miktarı arttıkça 200’lük banknotların yetersiz kaldığına dikkat çekerken, "Türkiye yeniden 500’lük, 1000’lik banknotlar dönemine mi dönecek? Üstünde Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın imzası mı olacak" sorusuna yanıt aradı.

Yetkin, yazısında, "Yüksek enflasyonun nişanesi sayılan 500’lük, 1000’lik banknotlar dönemine dönüş de muhtemeldir; belki yerel seçimden de önce" düşüncesini dile getirdi.

Yetkin, "500’lük banknotlar çıkarsa muhtemelen üstünde TCMB Başkanı Erkan’ın imzası olacak. Muhtemelen diyorum, çünkü 'Bakın faizi arttırdık, enflasyon düşmüyor' gerekçesiyle Erdoğan’ın “isabet buyurdunuz efendim' ekibine dönüşü ihtimali hâlâ geçerli. Bakarsınız 500’lük banknotlar da milli ekonomi bayramı olarak kutlanır" ifadesini kullandı.

Yetkin konu ile ilgili yazısı şu şekilde:

500’LÜK ÜSTÜNDEKİ İMZA

"Dış politikada son haftalardaki “tatsızlık çıkmasın” sessizliğiyle dış kaynak bulma sıkıntılarının bir alakası apaçık görülmeye başladı.

Erdoğan kabine toplantısı öncesi Macaristan dönüşünde, sanki yönetimde kendisi yokmuşçasına bir muhalefet lideri gibi “Memurlarımıza zamlar gelirken emeklilerimize hiçbir şey gelmemesi olacak bir şey değil” dedi. Ancak iktidar yanlısı medyanın bu sözlerle manşete çektiği “Emekliye ara zam” müjdesi kabine toplantısından çıkmadı. Erdoğan toplantı ardından yine (Erkan’ın 2026 sonu tahmininde bulunduğu) enflasyonun tek haneye ineceği vaadiyle vatandaştan biraz daha sabır istedi.

Ufukta 31 Mart 2024 seçimleri olması nedeniyle muhtemelen maaş artışları gelecek ve artık karşılığı olup olmadığına bakılmadan para basılacak.

Yüksek enflasyonun nişanesi sayılan 500’lük, 1000’lik banknotlar dönemine dönüş de muhtemeldir; belki yerel seçimden de önce.

500’lük banknotlar çıkarsa muhtemelen üstünde TCMB Başkanı Erkan’ın imzası olacak. Muhtemelen diyorum, çünkü “Bakın faizi arttırdık, enflasyon düşmüyor” gerekçesiyle Erdoğan’ın “isabet buyurdunuz efendim” ekibine dönüşü ihtimali hâlâ geçerli.

Bakarsınız 500’lük banknotlar da milli ekonomi bayramı olarak kutlanır."