5 Milyonu Aşkın Vatandaşı İlgilendiren EYT İçin İlk Adım Atıldı! EYT Düzenleme Formülleri Belli Oldu

Türkiye’nin en önemli sigortacılık problemlerinden birisi olan gündeme gelen EYT’liler için düzenleme çalışmaları başladı. İşte EYT düzenlemesine ve EYT yasasının kimleri kapsayacağına ilişkin ayrıntılar…

5 Milyonu Aşkın Vatandaşı İlgilendiren EYT İçin İlk Adım Atıldı! EYT Düzenleme Formülleri Belli Oldu

Emekli olmak, sigorta girişi bulunan bulunmayan her vatandaşın, yaşlılık dönemini madden garanti altına alabilmek adına kurduğu hayallerin başında gelmektedir. Bu kapsamda kurulan bu hayalin gerçekleşebilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan emekli olma şartlarının yerine getirilmesi gerekir.

Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklilik hizmetleri kapsamında belirlemiş olduğu yaş, prim ödemesi ve sigortalılık süresi şartlarının sağlanması durumunda emekli maaşı ödemesi yapmaktadır. Yapılan ödeme tutarları ise yine kişinin yaşına, sigortalı hizmet süresine ve ödenen prim tutarlarına göre değişiklik göstermektedir.

Yukarıda bahsedilen emeklilik ve emekli olma şartları, 1999 yılında değiştirilmiş olan sigorta kanunu kapsamında yer alan milyonlarca vatandaşın önünde büyük bir engel olarak durmaktadır. Bu kapsamda yapılan sigorta kanunu değişikliği sebebi ile uzun yıllardır mağduriyet yaşayan ve her yıl devletten düzenleme çalışması yapılmasını talep eden EYT’liler, sonunda bu yıl yüzlerini güldüren haberler ile karşılaşmışlardır. Ocak ayına girilmesi ile birlikte EYT düzenlemesinin yapılacağını müjdelemiş olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya ilişkin önemli bir açıklamada bulunarak EYT’lilerin beklentilerinin yükselmesini sapladı.

Bakan Bilgin’den Yıl Sonuna İşaret!

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan 3600 ek gösterge çalışmalarının ardından gözler EYT düzenlemesine çevrildi. Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT yasası olmak üzere bakanlığın önünde bulunan tüm dosyaların yıl sonuna kadar nihayete erdirileceklerini müjdeledi.

EYT Düzenlemesi Kimler Kapsayacak?

5 Milyonu Aşkın Vatandaşı İlgilendiren EYT İçin İlk Adım Atıldı! EYT Düzenleme Formülleri Belli Oldu - Resim : 1

Yapılacak olan EYT düzenlemelerinin kimleri kapsayacağı şimdiden merak konusu oldu. Yapılan açıklamalara göre yeni kararların, 8 Eylül 1999 yılından önce sigorta girişi yapılmış olan kişileri kapsayacağı tahmin ediliyor.

EYT Formülleri Konuşulmaya Başlandı!

EYT düzenlemesinde kullanılacak olan formüller ile ilgili kulislerden bilgiler gelmeye başladı. Şimdiye kadar gelen ve henüz kesinliği bulunmayan açıklamalara göre yeni düzenleme prim, yıl ve yıpranma payı göz önünde bulundurularak yapılacak.

Etiketler: EYT, eyt son dakika