400 bin TL’lik aracın 280 bin TL’si Kuveyt Türk Bankası’nda hazır! Faizler yüzde 1,99’a kadar düştü!

Yeni yıl zamları gelmeden araç almak isteyen vatandaşlara Kuveyt Türk Bankası’ndan faiz indirimli taşıt kredisi haberi geldi. Kuveyt Türk Bankası, kampanyaları taşıt kredisi kullanım şartlarını da açıkladı.

400 bin TL’lik aracın 280 bin TL’si Kuveyt Türk Bankası’nda hazır! Faizler yüzde 1,99’a kadar düştü!

Pandemi günlerinde zorunlu olarak üretimine ara veren otomotiv sanayinde 2021 yılı itibariyle tedarik zinciri aksamaları görülmeye başladı. Hala devam eden tedarik zinciri aksamaları maliyetleri bir hayli artırmışken, bu sene görünür bir hal almış olan çip ve enerji krizi de otomobil fiyatlarını resmen ikiye katladı. Yeni yıldan itibaren fiyatları yüzde 7 daha artış göstereceği konuşulan otomobilleri yeni yıl öncesi almak isteyen vatandaşlar ise, bankaların yolunu tutmaya başladı.

Yeni yıl öncesi ihtiyaç kredilerinde ciddi kampanyalar gerçekleştirmeye başlamış olan bankalar, geçtiğimiz haftalarda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesinin ardından taşıt kredilerinde de kampanyaya gitmeye başladı. O bankalardan biri olan Kuveyt Türk Bankası, bu ay itibariyle kullanılacak olan taşıt kredisi paketlerinin avantajlarını artırdı.

KUVEYT TÜRK BANKASI’NDA HEM SIFIR HEM DE İKİNCİ EL ARAÇ İÇİN TAŞIT KREDİSİ VAR

400 bin TL’lik aracın 280 bin TL’si Kuveyt Türk Bankası’nda hazır! Faizler yüzde 1,99’a kadar düştü! - Resim : 1

Hem Sıfır hem de ikinci el binek araçlara kredi sağlayan Kuveyt Türk Bankası, taşıt kredilerinde hem TL hem de döviz cinsinden kredi sağlayan nadir bankalar arasına girdi. Taşıt kredisi kampanyası kapsamında asgari bir peşinat tutarı talep eden Kuveyt Türk Bankası, bu tutarın tür ve modele göre değişiklik gösterebileceğini bildirdi.

Sıfır ve ikinci el araçlar için yasal bir vadelendirme sınırı bulunan Kuveyt Türk Bankası’nın konuya ilişkin gerçekleştirdiği duyuruda ise; “2. El araç finansmanlarında 10 yaşa kadar finansman desteği sağlanmaktadır. Ancak, 0-5 yaş araçlar için maksimum 48 ay, 6-10 yaş araçlar için maksimum 36 ay taksit ile finansman kullandırılacaktır” ifadeleri yer aldı.

KUVEYT TÜRK BANKASI’NDA TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANI YÜZDE 1,99

Çekilecek olan tutarlardan krediyi çekecek olan kişinin kredi notuna kadar pek çok etmene göre değişebilen kredi faiz oranı Kuveyt Türk Bankası’nda indirimli bir şekilde vatandaşlara sunulmaya başlandı. Aralık ayı itibariyle taşıt kredisi faiz oranlarını düşürmüş olan Kuveyt Türk Bankası, faiz oranlarının yüzde 1,99’dan başlayacağını duyurdu.

Araç finansmanındaki yasal mevzuat gereği maksimum 48 aya kadar vadelendirme sağlayabilen Kuveyt Türk Bankası, bu vadelendirmenin aracın değerine göre değişebileceğini bildirdi. Öte yandan Kuveyt Türk Bankası, finansmanlarda maksimum araç değerinin yüzde 70’inin kredi olarak kullanılabileceğini taşıt kredisi çekecek olan vatandaşlar için yaptığı duyurusunda hatırlattı.