3600 ek gösterge onaylandı, kimin ne kadar maaş alacağı belli oldu!

Sene başından bu yana hazırlıkları süren 3600 ek gösterge düzenleme çalışmalarında, geçtiğimiz ay sona gelindi ve yasa teklifi Meclis’e sunuldu. TBMM tarafından onaylanan torba yasa kapsamında 3600 ek gösterge düzenlemesi ile birlikte kimin, ne kadar maaş alacağı merak konusu oldu.

3600 ek gösterge onaylandı, kimin ne kadar maaş alacağı belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ocak ayına girilmesi ile birlikte kameraların karşısına geçmiş ve 3600 ek gösterge, EYT ve daha pek çok konuda yeni düzenlemelerin yapılacağını, bu kapsamda çalışmaların hızlanacağını bildirmişti. Bakan Bilgin’in açıklamalarından sonra çalışma süreci başladı ve ilk olarak 3600 ek gösterge düzenlemesinin ele alınacağı bildirildi.

Ocak ayından bu zamana kadar milyonlarca memur ve memur emeklisi tarafından merak ile beklenen 3600 ek gösterge düzenleme çalışmaları, mayıs ayının sonu itibari ile tamamlandı. Her fırsatta kamuda hiyerarşinin önüne geçileceğini ve çalışma hayatı ile emeklilik hayatı arasında maaş bakımından hak ihlalinin yapılmayacağını bildiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılan 3600 ek gösterge düzenleme çalışmalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değerlendirilmesine sunulduğunu ve bir sıkıntı olmaz ise TBMM’ye yasa teklifinde bulunulacağını bildirdi.

3600 ek gösterge, yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın ardından geçtiğimiz günlerde Meclis’e sunuldu. Yapılan açıklamalar ile birlikte ek gösterge düzenlemelerinin, torba yasa kapsamında Meclis tarafından kabul edildiği bilgisi kaydedildi. Şimdi ise milyonlarca memur ve memur emeklisi, maaşlarında nasıl bir değişim olduğunu öğrenmek adına araştırmalara başladı.

5 Milyonu Aşkın Kişiyi Etkiledi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önderliğinde yürütülen 3600 ek gösterge düzenleme çalışmaları sonucunda yasalaşan yeni kararların, 5,3 milyon memuru ve memur emeklisini direkt olarak etkilediği öğrenildi.

Tüm Memurlara Ek Gösterge Düzenlemesi Yapıldı!

3600 ek gösterge onaylandı, kimin ne kadar maaş alacağı belli oldu! - Resim : 1

3600 ek gösterge kapsamında, ek göstergesi 0 olan memurlarda dahi 600 puanlık düzenleme hakkının tanımlandığı bilgisi kaydedildi.

Düzenleme Çalışmaları Kimleri Kapsadı!

Yapılan düzenleme çalışmalarından etkilenen gruplar ve yeni göstergeleri, şu şekilde:

  •          3000 ek göstergeli tüm meslek grupları (avukat, bekçi, il müdürü, uzman jandarma, uzman erbaş): 3600 ek gösterge
  •          2 yıl ve üzeri mezuniyete sahip olan polisler, din görevlileri, sağlık çalışanları: 3600 ek gösterge
  •          2200 ek göstergeli tüm meslek grupları (ilçe müdürü, il müdür yardımcısı, gelir uzmanı, insan kaynakları vb.): 3600 ek gösterge
  •          Genel müdür vb.: 4400 ek gösterge