3 milyon 800 bin liraya varan destek! İŞGEM TEKMER programı duyuruldu! Bu işletmelere için dev bütçe ayrıldı!

5 yıllık program süresi boyunca 3.800.000 TL’ye varan destek sağlanacak. İŞGEM/TEKMER Programı kapsamında birçok farklı sektör destekleniyor. İşte detaylar…

3 milyon 800 bin liraya varan destek! İŞGEM TEKMER programı duyuruldu! Bu işletmelere için dev bütçe ayrıldı!

KOSGEB bünyesinde devam eden destek programları arasında İŞGEM/TEKMER Programı için yüksek bir bütçe ayrıldı. Program kapsamında yer alan işletmeler için ciddi oranda destek verilmesi hedefleniyor. İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) kapsamında yer alan işletmelerin destek unsurlarından yararlanması sağlanıyor.

Teknolojik fikrilerin hayata geçirilmesi ve diğer girişimcilik faaliyetlerine ilişkin KOSGEB üzerinden destekler verilmeye devam etmektedir. Bu desteklerden yararlanarak işletmelerin desteklenmesi sağlanıyor.

İŞGEM/TEKMER PROGRAMI NEDİR?

KOSGEB İŞGEM/TEKMER Programı, girişimcilik ekosistemindeki aktörlerin işbirliği ile ulusal plan ve programlar kapsamında işletmelerini kurmaları ve sürdürülmesini sağlamak için inkübasyon hizmetleri sağlayacak yapıların kurulması ve işletilmesine destek sağlamaktadır. KOSGEB Girişimcilik Dairesi Başkanlığı ve Teknoloji, Yenilik ve Yerleştirme Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmiştir. 

DESTEK UNSURLARI NELERDİR?

3 milyon 800 bin liraya varan destek! İŞGEM TEKMER programı duyuruldu! Bu işletmelere için dev bütçe ayrıldı! - Resim : 1

Program kapsamında desteklerden yararlanmak isteyenlerin birçok farkı destek türünden geri ödemesiz olarak faydalanması sağlanacak. Bu sayede geri ödemesiz finansman destekleri ile işletmelerin ilgili sektörlerde faaliyetlerinin ciddi şekilde artırılması hedeflenmektedir.

İŞGEM/TEKMER Programı için belirlenen destek unsurlarından bazıları ise kısaca şunlardır:

  • Mobilya ve Donanım Desteği Üst Limiti: 300.000 TL

  • Ortak Kullanıma Yönelik Maline – Teçhizat ve Yazılım Desteği Üst Limiti: 500.000 TL – 1.000.000 TL

  • Personel Giderleri Desteği Üst Limiti: 1.000.000 TL

  • Eğitim, Danışmanlık, Organizasyon ve Tanıtım Giderleri Desteği Üst Limiti: 1.000.000 TL

Destekler kapsamında yüzde 75 destek oranı belirlenmiştir. Destek unsuruna ve belirlenen üst limitlere göre işlem yapılması gerekecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İŞGEM/TEKMER Programı için başvuru yapmak isteyenlerin Yetkilendirme Formu ile ilgili başkanlık birimine taleplerini iletmeleri gerekmektedir. Yetkilendirme işlemi tamamlandıktan sonra e – Devlet üzerinden başvuru yapılabilmektedir.

Program kapsamında yer alan şartları sağlayanların İŞGEM ya da TEKMER ilgili birimleriyle iletişime geçerek başvuru sürecini başlatmaları geri ödemesiz olarak sağlanacak birçok destekten yararlanarak işletmeleri için en iyi destekleri alabilirler.

Etiketler: İŞGEM TEKMER, destek