26 Ağustos 2022 MasterChef Türkiye'de eleme oldu mu? Masterclass'ın ilk kazananı kim oldu?

Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye, dün sezonun ilk Masterclass ile izleyicisinin karşısına çekti. Jüri üyelerinin şef önlüklerini giydikleri programda önemli bilgilere yer verildi. Gecenin sonunda ise bir Masterclass yarışması yapılarak, kazanan belirlendi. İşte MasterChef Türkiye’nin son bölümüne ilişkin ayrıntıları…

26 Ağustos 2022 MasterChef Türkiye'de eleme oldu mu? Masterclass'ın ilk kazananı kim oldu?

Dün akşam yayınlanan bölümünde sezonun ilk Masterclass eğitimi ile reyting rekorlarını tazeleyen MasterChef Türkiye yarışması, izleyiciler tarafından yakından takip edildi. Gecenin sonunda Masterclass yarışması düzenlendi ve kazanana sezonun ilk hediyesi verildi.

MASTERCLASS İLE İZLEYİCİNİN KARŞISINA ÇIKTILAR!

1 Temmuz tarihinde başlayan yeni sezonu kapsamında tüm eleme etaplarını tamamlayarak ana yarışmacı kadrosunu belirleyen ve geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümler ile birlikte sezona resmen başlamış olan MasterChef Türkiye yarışması, dün akşam yayınlanan yeni bölümünde sezonun ilk Masterclass’ı ile izleyicisinin karşısına çıktı.

MasterChef Türkiye yarışmasının yalnızca bir yarışma programı değil aynı zamanda da aşçılık eğitimi konusunda önemli bir yere sahip olduğu, yarışmanın ilk gününden itibaren biliniyordu. Bu düşünceyi doğrulayan Masterclass eğitimleri, dün akşam bir kez daha kendisini kanıtladı. Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna, şef önlüklerini giyerek kendi uzmanlık alanları dahilinde yarışmacılara ve ekranları karşısında programı izleyen vatandaşlara önemli bilgiler verdi.

ALTIN DEĞERİNDE BİLGİLER!

26 Ağustos 2022 MasterChef Türkiye'de eleme oldu mu? Masterclass'ın ilk kazananı kim oldu? - Resim : 1

Masterclass eğitimi kapsamında ilk dersi veren şef Mehmet Yalçınkaya oldu. Deniz mahsulleri konusunda ayrı bir uzmanlığı olduğu bilinen Yalçınkaya, büyük balıkların nasıl temizleneceğini, onlardan nasıl fileto çıkarılacağını ve nasıl lezzetlendirileceklerini öğretti.

Mehmet Yalçınkaya’dan sonra Somer Sivrioğlu tezgahın başına geçti ve bütün bir tavuğun sıfır atık ile nasıl değerlendirilebileceğini gösterdi. Derisinden but kısmına, göğüs kısmından kalçasına tavuğun her yerini değerlendiren Somer Sivrioğlu, önemli bilgiler verdi.

Son olarak Danilo Zanna’nın pastacılık kreması ve profiterol hamuruna ilişkin verdiği önemli bilgiler ile Masterclass eğitimi tamamlandı.

MASTERCLASS YARIŞMASI DÜZENLENDİ!

Masterclass eğitiminden sonra yarışmacılar arasında bir yarışma düzenlendi. Şeflerin verdikleri eğitimler kapsamında en iyi tabakları çıkaran isim Çağatay oldu. Çağatay, ilk Masterclass kapsamında bir hamur makinesi kazandı.