23 Nisan'da metrobüs, Marmaray, Başkentray, İZBAN ücretsiz mi? ESHOT, İZULAŞ bedava mı? Detaylar

23 Nisan'da Marmaray ücretsiz mi? Metro ücretsiz mi? 23 Nisan'da Marmaray, İZBAN, Başkentray ücretsiz mi? sorularına yanıt verildi. Bakan Uraloğlu, Ankara, İstanbul ve İzmir'de bakanlığa bağlı metro ve raylı sistemlerde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ücretsiz hizmet vereceğini bildirdi.

23 Nisan'da metrobüs, Marmaray, Başkentray, İZBAN ücretsiz mi? ESHOT, İZULAŞ bedava mı? Detaylar

Yarın gün boyunca metro, metrobüs, Marmaray, tramvay, İETT kullanacak vatandaşlar 2Nisan'da  toplu taşıma araçları ücretsiz mi sorguluyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yarın İstanbul'da Marmaray, İzmir’de İZBAN ve Ankara’da Başkentray ücretsiz olarak yolculara hizmet verecek. Bunun yanı sıra İBB'ye bağlı hizmet veren metro, metrobüs, İETT, tramvay, vapur da 23 Nisan'da ücretsiz olacak. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23 Nisan’da Marmaray, İZBAN ve Başkentray’ın ücretsiz olarak hizmet vereceğini duyurdu. Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında 23 Nisan dolayısıyla her türlü tedbiri aldıklarını belirtti. 

Başkentray 23 Nisan'da ücretsiz
Başkentray 23 Nisan'da ücretsiz kullanılabilecek.

23 Nisan’da toplu ulaşım araçları ücretsiz kullanılacak

Abdulkadir Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, 4 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda Ankara ve İstanbul'da toplu ulaşım araçları ücretsiz kullanılabilecek. 

Başkentray, Marmaray, İZBAN ve metrolar ücretsiz

23 Nisan'da Marmaray ücretsiz mi?
23 Nisan'da Marmaray ücretsiz hizmet verecek.

Dünyada örneği olmayan bir bayram olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkulu bir şekilde kutlanması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro Hattı ve İzmir'de İZBAN, ücretsiz hizmet verecek.”

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı
Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı

23 Nisan'da metro, metrobüs ve otobüs bedava mı?

İETT toplu taşıma araçlarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ücretsiz olup olmayacağına dair açıklamada bulundu. Peki, 23 Nisan Salı toplu taşıma ücretsiz mi? 23 Nisan 2024 İstanbul'da metro, metrobüs, tramvay, metro, otobüs bedava mı olacak? İşte detaylar... 

İETT'nin açıklamasına göre, yarın metro, metrobüs, tramvay, otobüs yarın bedava olacak. 

23 Nisan'da metro, metrobüs ve otobüs bedava mı
23 Nisan'da metro, metrobüs ve otobüs bedava olacak.

İETT'den gelen açıklama şöyle;

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ınızla ücretsiz seyahat edebilirsiniz.

Otobüs seferleri Cumartesi tarifesi ile Metrobüs seferleri hafta İçi tarifesi ile çalışacaktır.

Adalar hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 121CS Sultanahmet-Çamlıca Tepesi hatları, 139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarımızda ücretsiz uygulaması geçerli değildir.”

Antalya'da otobüs ve raylı sistem araçları ücretsiz

23 Nisan'da metrobüs, Marmaray, Başkentray, İZBAN ücretsiz mi? ESHOT, İZULAŞ bedava mı? Detaylar - Resim : 5

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait resmi plakalı otobüsler ve raylı sistem araçları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ücretsiz hizmet verecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının ücretsiz yolcu taşıması kararı aldı. 23 Nisan Salı günü belediyenin resmi plakalı otobüsleri, ANTRAY ve nostalji tramvayı vatandaşların kutlamalara rahat ulaşım sağlamaları ve bayramı coşkuyla kutlamaları için ücretsiz hizmet verecek.

İzmir'de 23 Nisan'da ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ ücretsiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi de 23 Nisan Salı günü ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. 

Belediyeden yapılan açıklamada, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kapsamında yaptığımız düzenlemeyle ESHOT, İZULAŞ ve İZTAŞIT otobüslerimiz, İZDENİZ gemilerimiz, İzmir Metrosu ve Tramvayı ile İZBAN trenleri ücretsiz hizmet verecektir.” denildi.

23 Nisan'da metrobüs, Marmaray, Başkentray, İZBAN ücretsiz mi? ESHOT, İZULAŞ bedava mı? Detaylar - Resim : 6