22 yıldır faaliyet gösteren işletme ekonomik sıkıntılardan dolayı iflas etti

Türkiye'nin ekonomik tablosu ve dünyanın ekonomik seyri kötüye gidiyor. Ekonomik kriz nedeniyle Türkiye ve dünyadaki çok sayıda firma iflasını duyurdu.

22 yıldır faaliyet gösteren işletme ekonomik sıkıntılardan dolayı iflas etti

Türkiye'nin ekonomik durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor. Söz konusu kötü gidişat sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok ülkesinde görülüyor. Ekonomik kriz kaynaklı iflasların sayısı da buna bağlı olarak artıyor.

22 yıldır faaliyet gösteren işletme ekonomik sıkıntılardan dolayı iflas etti - Resim : 1

Öyle ki ekonomi haberlerine göz atınca her gün yeni bir iflas haberine rastlamak mümkün. Haberlere ise sadece büyük firmaların iflasları yansıyor. Orta ve küçük ölçekli iflaslar dikkate alınacak olursa her ay binlerce iflas eden şirket kayıtlara geçecektir. İflasların nedenlerine haberlerimizde yer veriyoruz. Yakın tarihe göz atınca Türkiye'de faaliyet gösterip iflas eden bir firma dikkatimizi çekmedi. Ancak dünya genelinde yaşanan iflasların sayısı hayli fazla.Gebze’de kurulu bulunan ve yaklaşık 22 yıldır faaliyette olan Almetka Metal adlı firma iflas etti. 2001 yılından bu yana Kocaeli Gebze’de faaliyet yürüten, metal firması için iflas kararı verildi.

22 yıldır faaliyet gösteren işletme ekonomik sıkıntılardan dolayı iflas etti - Resim : 2

Gebze İcra Dairesi tarafında verilen iflas kararında, “ALMETKA METAL VE MAKİNE SAN. TİC. A.Ş. 'nin Gebze Asliye Ticaret Mahkemesinin08/06/2023 tarih ve2023/168 Esas sayılı kararları ile iflasına,iflasın aynı tarih ve saat: 14:00 da açılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi

Etiketler: ekonomi