2022 Üniversite Tercihi Nasıl yapılır? Üniversite Tercihleri Nereden Yapılır?

Önce üniversite sınavına hazırlanan, sonrasında ise sınav stresi yaşayan ve bugün itibari ile tercih kaygısı yaşayan pek çok öğrenci 2022 üniversite tercihi ile ilgili detayları merask etmeye başladı. 2022 üniversite tercihi nereden yapılır? Üniversite tercihi nasıl yapılır? İşte detaylar...

2022 Üniversite Tercihi Nasıl yapılır? Üniversite Tercihleri Nereden Yapılır?

4 Yıllık emeklerinin karşılığını almak üzere YKS sınavına  giren milyonlarca öğrenci sınav sonuçlarını geçtiğimiz günlerde öğrenmişti. Sıralama ve puanlarını öğrenen öğrencilerin şimdi de tercih stresi başladı. Hem öğrenciler hem de veliler tarafından kaygı ve stres dolu bir süreç yaşanırken tercihte bulunacak olan öğrencilerin en çok merak ettiği sorulardan birisi 2022 Üniversite Tercihi Nasıl yapılır? Üniversite Tercihleri Nereden Yapılır? oldu. 

Hayallerine ulaşmak amacıyla kıyasıya ders çalışan öğrencileri şimdi de tercih dönemi stresi sardı. Diledikleri hayat standartlarına ulaşmak, hayallerindeki mesleği yapmak ve istedikleri şehirde istedikleri üniversiteyi okumak isteyen öğrenciler tarafından en çok merak edilen sorulardan birisi Üniversite tercihi nasıl yapılır? oldu. Peki 2022 Üniversite Tercihi Nasıl yapılır? Üniversite Tercihleri Nereden Yapılır?

2022 Üniversite Tercihi Nasıl Yapılır?

2022 YKS sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler şimdi de sınav tercihlerinin nereden yapılacağını merak etti. Sınav başvurusundan, tercih listesine kadar tüm sonuçlar öğrencilere ÖSYM üzerinden verildi. Üniversite tercihinde bulunacak olan adayların tercih yapmak için tek yapması gereken TC kimlik numarası ve aday şifresi ile ÖSYM'nin Aday işlemleri Sistemi'ne giriş yapması. Üniversite tercih Robotu tarafından verilen gerekli bilgilendirme ile listeyi öğrencilerin kontrol etmesi gerekmektedir. 

Daha sonraki adımda kişiler onayla butonuna tıklayarak tercihlerini ÖSYM'ye gönderebilmektedir. Tercih sayfasında dikkat edilmesi gereken en önemli unsur istenilen üniversite ve program kodunu doğru şekilde doldurmak olacaktır. Bu nokta oldukça önemlidir. 

Üniversite Tercihi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Üniversite tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken pek çok nokta vardır. Öğrenciler üniversite nedenlerini yanlışlık yapma riski nedeniyle genellikle öğretmenleri ile birlikte yapmaktadırlar. Üniversite tercihinde bulunurken dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekilde sıralanabilir;

  • Şartlarınızı karşılamayan, hayallerinizde yer almayan ve ilgi alanınıza girmeyen meslek, bölüm tercihlerinden kaçının.
  • Öğrencilere tanınan 24 tercih hakkının hepsinin doldurulması zorunlu değildir. Yine de her risk ve ihtimale karşı isteklerini geniş bir yelpazede canlandırmanız şartların değişebileceğini düşündüğünüzde oldukça mantıklı olacaktır.