20 Ekim 2023 Cuma Namazı Hangi Şehirde Saat Kaçta? Cuma Namazı Saatleri Diyanet’ten Açıklandı! İşte il il Cuma namazı vakitleri

20 Ekim Cuma günü, Müslüman vatandaşlar için önemli bir ibadet günüdür. Cuma namazı, camilere akın eden cemaatlerin bir araya gelerek topluca kıldığı bir ibadettir. Cuma gününün öğlen vakti olan cuma namazı, Müslümanların haftalık toplu ibadetlerinden biridir. İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Mersin, Kayseri gibi farklı illerde cuma namazı saati değişebilir. Bu nedenle, her ilin kendi cuma namazı saati bulunmaktadır. İşte, 20 Ekim 2023 cuma namazı saatleri, il il listelenmiş şekilde..

20 Ekim 2023 Cuma Namazı Hangi Şehirde Saat Kaçta? Cuma Namazı Saatleri Diyanet’ten Açıklandı! İşte il il Cuma namazı vakitleri

Cuma namazı, Müslümanların haftada bir toplu olarak kıldıkları farz namazdır. Cuma namazı, öğle namazının yerine kılınır ve cuma hutbesi ile birlikte eda edilir. Cuma namazının saati, her şehirde farklılık gösterir. Peki, 20 Ekim 2023 Cuma namazı saat kaçta? Diyanet İşleri Başkanlığı, cuma namazı saatlerini il il duyurdu. İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde cuma namazı saatleri…

Cuma Namazı Saatleri İstanbul, Ankara, İzmir

Diyanet İşleri Başkanlığı, cuma namazı saatlerini resmi internet sitesinde yayınladı1. Buna göre, 20 Ekim 2023 Cuma günü cuma namazının kılınacağı saatler şöyle:

İstanbul: 12:54
Ankara: 12:39
İzmir: 13:01

Cuma Namazı Saatleri Diğer İller

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın verdiği bilgilere göre, diğer illerde cuma namazının kılınacağı saatler ise şöyle:

Adana: 12:29
Antalya: 12:47
Diyarbakır: 12:09
Mersin: 12:31
Malatya: 12:17
Gaziantep: 12:20
Kayseri: 12:28

Cuma Namazı Nasıl Kılınır?

Cuma namazı, öğle vakti girdikten sonra kılınır. Cuma namazının farzı iki rekattır. Cuma namazından önce imam tarafından cuma hutbesi okunur. Cuma hutbesi iki bölümden oluşur. Birinci bölümde hamd ve salavat getirilir, ikinci bölümde ise güncel konulara değinilir ve dua edilir.

Cuma namazının farzını kılarken imam ile cemaat arasında sesli olarak bir şey söylenmez. Sadece imamın okuduğu surelere cemaat içinden amin der. Cemaat, imamla birlikte rükû ve secdeye gider.

Cuma namazının farzından sonra sünnet namazları kılınabilir. Bu sünnetler dört rekattan oluşur. Birinci rekatta Fatiha’dan sonra Kafirun suresi, ikinci rekatta Fatiha’dan sonra İhlas suresi, üçüncü rekatta Fatiha’dan sonra Mülk suresi, dördüncü rekatta Fatiha’dan sonra Tebareke suresi okunur.

Cuma Namazının Fazileti Nedir?

Cuma günü ve cuma namazı, Müslümanlar için büyük bir önem taşır. Cuma günü yapılan ibadetlerin sevabı kat kat artar. Cuma günü oruç tutmak, sadaka vermek, Kur’an okumak ve bol bol salavat getirmek müstehaptır.

Cuma namazı ise Müslümanların haftalık bayramıdır. Cuma namazına gidenlerin günahları affedilir. Cuma namazına erken gidenlerin sevabı daha fazla olur. Cuma namazında dua etmek makbuldür.

Cuma günü ve cuma namazı ile ilgili Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurmuştur:

"Kim cuma günü güzelce yıkanır, sonra da cuma namazına gider, imam hutbeye başlayıncaya kadar namaz kılar, sonra da hutbeyi dinlerse, bir cumadan öbür cumaya kadar işlediği günahlar bağışlanır."

"Kim cuma günü cuma namazına giderse, onun için bir nur meydana gelir. Bu nur, bir cumadan öbür cumaya kadar ve kıyamet günü de onunla beraber olur."

“Kim cuma günü cuma namazına giderse, Allah onun için yetmiş bin melek istiğfar eder. Onlar akşama kadar onun için istiğfar ederler.”

Etiketler: cuma namazı