2 Ekim Pazartesi Hava Durumu: Yağmur Ne Zaman Bitecek? Yarın yağmur var mı? Yeni haftaya özel hava durumu tahminleri

2 Ekim Pazartesi günü yurdun büyük bölümünde yağışlı bir hava hakim olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 43 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Yağışların yer yer kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Peki, yağmur ne zaman sona erecek? Yeni hafta hava nasıl olacak? İşte 2 Ekim Pazartesi hava durumu raporu:

2 Ekim Pazartesi Hava Durumu: Yağmur Ne Zaman Bitecek? Yarın yağmur var mı? Yeni haftaya özel hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışında kalan yerlerin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana, Osmaniye, Ankara, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2), Doğu Karadeniz kıyıları ile Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Ordu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Yağışların neden olabileceği sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Sıcaklıklar Düşüyor

Hava sıcaklıklarının ise Marmara Bölgesi ile Ege ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 3-5 derece altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.

İstanbul'da Yağmur Ne Zaman Bitecek?

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, bazı ilçelerde etkili olan yağış sonucu seller oluştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre; İstanbul'da yağışlar bugün öğle saatlerine kadar devam edecek. Öğleden sonra ise yağışlar azalacak ve parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Sıcaklık ise en yüksek 23 derece olacak.

Yeni haftada ise İstanbul'da hava sıcaklığı artacak ve yağış beklenmiyor. Salı günü en yüksek sıcaklık 25 derece olacak. Çarşamba günü ise sıcaklık 28 dereceye yükselecek. Perşembe günü ise sıcaklık 30 dereceyi bulacak.

Etiketler: hava durumu