16 Temmuz evde bakım maaşı yatan illerin listesi Bakan az önce açıkladı hesaplarınızı kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşlarıyla ilgili açıklama yaptı. Memur ve emekli maaşlarından sonra evde bakım paralarına da zam geldi. 16 temmuz'da yatmaya başlayan evde bakım ücretleri ne kadar oldu? Evde bakım ücretleri hangi illerde ne zaman yatmaya başlayacak?

16 Temmuz evde bakım maaşı yatan illerin listesi Bakan az önce açıkladı hesaplarınızı kontrol edin!

Her ay düzenli olarak yapılan evde bakım yardımı için ödemelerin tamamlandığı duyuruldu. 500.000'den fazla ailenin yararlandığı ödemeler kapsamında 2 milyar 440 milyon TL ödeme yapıldığı belirtildi. Yapılan ödemeler kapsamında açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi. İşte bakanlık ödeme detayları…

BAKAN MAHİNUR GÖKTAŞ AÇIKLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 500.000'den fazla aileye yapılan evde bakım yardımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.2023 yılı ocak-temmuz dönemi içerisinde tam bağımlı durumdaki engelliye evde bakmak isteyen aileler için aylık 4336 TL para yardımı yapılacak aktarıldı. Temmuz ayı kapsamında ödemelerden 567.000 kişinin yararlanacağı belirtilirken Bakan Göktaş ödeme detayları hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

 

16 Temmuz evde bakım maaşı yatan illerin listesi Bakan az önce açıkladı hesaplarınızı kontrol edin! - Resim : 2

Göktaş tarafından yapılan yazılı açıklamada evde bakım yardımı kapsamında 2023 Ocak ve Temmuz dönemi için tam bağımlı durumdaki engellilere evde bakmak isteyen aileler için aylık 4.336 TL nakdi yardım yapıldığını açıklamaları yer aldı. Bakan Göktaş, bakıma ihtiyacı olan Ağır engelli vatandaşlar ve aileler için 2023 yılı Temmuz ayı kapsamında toplam 2 milyar 440 milyon TL ödeme yapıldığını duyurdu.

Evde bakım yardımı ödemelerini hesaplara yatırılmaya başladığını aktaran Göktaş, bu ay içerisinde 567.000 kişinin yardımdan yararlandığının altını çizdi. Bunun yanı sıra Temmuz ayı içerisinde yapılan memur maaşı katsayısındaki yeni düzenleme ile birlikte yardım ödemelerinin Ağustos ayında hak sahiplerinin hesaplarına zamlı tutarlardan yatırılacağı belirtildi.