15-16-17-18 Ağustos Tarihlerine Dikkat: Belirtilen Numaraya SMS Göndererek Ödemenizi Kolayca Yapabilirsiniz. Ödemeleriniz Anında Banka Hesabınıza Aktarılır.

2023 Ağustos ayında dar gelirli ailelere yönelik yapılan destek ödemelerinin tarihleri belirlendi. Maaşlara yapılan ara zamların yanı sıra sosyal yardım ödemeleri de artırıldı. İşte, sosyal yardım parası sorgulama ve detaylar...

15-16-17-18 Ağustos Tarihlerine Dikkat: Belirtilen Numaraya SMS Göndererek Ödemenizi Kolayca Yapabilirsiniz. Ödemeleriniz Anında Banka Hesabınıza Aktarılır.

2023 Ağustos tarihlerinde dar gelirli ailelere yönelik yapılan destek ödemesi programı belirlendi. Maaşlara yapılan ara zam ile birlikte sosyal yardım ödemeleri de artırıldı. İşte, sosyal yardım ödemesi sorgulama detayları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara sosyal yardım parası ödüyor. Ödemeler, belirli tarihlerde hesaplara yatırılıyor. 2023 Temmuz ayında sosyal yardım ödemelerine zam yapıldı.

SOSYAL YARDIM 2023 AĞUSTOS ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Her ayın 15 ile 31'i arasında yapılan ödemelerin 2023 Ağustos takvimi de belli oldu. Buna göre, hak sahipleri sosyal yardım ödemesini 15-16-17-18 Ağustos 2023 tarihlerinde alabilecek.

SOSYAL YARDIM PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama işlemini SMS mesaj ile yapabilir. Ödemelerini Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan müşterilerin cep telefonları üzerinden mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS göndererek maaş durumunu öğrenebilir.

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gerekli şartları karşılayan vatandaşlar, e-Devlet ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) başvurmaları halinde Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ediliyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru internet sitesi üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla başvuru yapabilir.

SYDV merkezleri, ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binasının içinde yer alıyor. Bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlık ya da duruma göre valilik binasına giderek bilgi alabilirsiniz. SYDV iletişim bilgilerine www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim-bilgileri/sydv web sayfasından ulaşmak mümkün.

 SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURU EKRANI

Etiketler: sosyal yardım