12 Ağustos 2022 altında son seviyeler! Gram altın yükselişini sürdürürken, çeyrek altının alış- satış fiyatları arasında resmen uçurum oluştu!

Aralık ayında ulaştığı rekor seviyeye adım adım yaklaşan gram altın, diğer altın türlerini de hareketlendirdi. Tüketiciler, yatırımcılar ve potansiyel yatırımcılar haftanın son işlem gününde altın fiyatlarının güncel seviyelerini araştırmaya devam ediyorlar. İşte 12 Ağustos Cuma gününe ilişkin güncel altın fiyatları…

12 Ağustos 2022 altında son seviyeler! Gram altın yükselişini sürdürürken, çeyrek altının alış- satış fiyatları arasında resmen uçurum oluştu!

Eylül 2021 tarihinde yükseliş trendine giren dolar kuru, kasım ayında yukarı yönlü hareketlerini hızlandırdı ve aralık ayının ortasına gelindiğinde 18 TL’lik rekor seviye ile resmen tarihe geçti. Dolar kurunun yükselmesine bağlı olarak euro kuru 20 TL’ye, sterlin kuru 23 TL’ye ve gram altın bin 82 TL’ye kadar tırmandı.

Döviz kurlarında gözlenen artışlardan direkt olarak etkilenen altın piyasası, yatırımcısının yüzünü güldürürken potansiyel yatırımcının ve gündelik hayatın daha da pahalılaşmasından endişelenen tüketicilerin hayal kırıklığına uğramasına sebep oldu.

Aralık ayının ortasında açıklanan yeni ekonomik model kararından sonra bin TL’nin üzerinden bir anda 600 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın, tüketicileri ve diğer vatandaşları umutlandırmış olsa da yeni dönemde ortaya çıkan FED baskıları ve resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı, altın piyasasını tekrar hareketlendirdi.

Son haftalarda tekrar yüksek seviyelerden işlem gören altın fiyatları, arama motorlarında sıklık ile sorgulanan konu başlıklarından birisi oldu. Vatandaşlar, güncel altın fiyatlarını merak ediyorlar.

GRAM ALTIN FİYATLARI 12 AĞUSTOS CUMA

Haftanın son işlem günü de hareketliliğini koruyan gram altın, 12 Ağustos Cuma günü saat 15:49 itibari ile güncel gram altın fiyatları şu şekilde:

  • Gram altın alış: 1.034,06 TL

  • Gram altın satış: 1.034,25 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI 12 AĞUSTOS CUMA

12 Ağustos 2022 altında son seviyeler! Gram altın yükselişini sürdürürken, çeyrek altının alış- satış fiyatları arasında resmen uçurum oluştu! - Resim : 1

12 Ağustos Cuma saat 15:49 itibari ile güncel çeyrek altın fiyatları şu şekilde:

  • Çeyrek altın alış: 1.694 TL

  • Çeyrek altın satış: 1.706 TL

ONS ALTIN FİYATLARI 12 AĞUSTOS CUMA

12 Ağustos Cuma saat 15:49 itibari ile güncel ons altın fiyatları şu şekilde:

  • Ons altın alış: 1.791,28 dolar

  • Ons altın satış: 1.791,57 dolar