11 Eylül evde bakım maaşı yatan illerin listesi: Evde bakım parası nasıl, nereden sorgulanır? Evde bakım maaşı sorgu ekranı

Evde bakım maaşlarında yaşanan son zam, temmuz ayında uygulanmaya başlandı ve vatandaşların hesaplarına yattı. Şimdi ise gözler eylül ayına çevrildi ve evde bakım maaşlarının nasıl bir artış göstereceği merakla bekleniyor. Evde bakım maaşı, hasta, yaşlı veya engelli aile bireylerine bakan kişilere ödeniyor ve son zamla birlikte bu destek miktarı 5 bin 98 liraya yükseldi. 11 Eylül pazartesi günü, Edirne, Tokat, Çanakkale, Ordu, Diyarbakır ve Antalya gibi 33 ilde evde bakım maaşları yattı!

11 Eylül evde bakım maaşı yatan illerin listesi: Evde bakım parası nasıl, nereden sorgulanır? Evde bakım maaşı sorgu ekranı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hasta, yaşlı ve engelli bireyler ile ailelerine sunulan devlet destekleri, her ay düzenli olarak hesaplara yatırılıyor. Eylül ayı da evde bakım maaşlarının ödendiği bir ay olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan zamla birlikte, evde bakım maaşları 5 bin 98 liraya yükseldi. Peki, 11 Eylül Pazartesi günü evde bakım maaşları hangi illerde ödendi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hasta, yaşlı ve engelli bireyler ile ailelerine verilen devlet destekleri, her ay belirli bir tarihten itibaren hesaplara geçiyor. Eylül ayında da evde bakım maaşları ihtiyaç sahiplerine ödenecek. Son zamla birlikte evde bakım maaşları 5 bin 98 lira oldu. Peki, evde bakım maaşı nasıl alınır ve başvuru süreci nasıl işliyor?

Evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım parası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Buna göre; Evde bakım maaşları 15 Eylül'den itibaren hesaplara yatırılmaya başlayacak.

11 Eylül Evde bakım maaşı yatan illerin listesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hasta, yaşlı, ve engelli bireylere ve ailelerine sağlanan devlet destekleri her ay düzenli olarak hesaplara yatırılıyor. Bu ayın başında gerçekleşen son zamla birlikte, evde bakım maaşları 5 bin 98 liraya yükseldi. 11 Eylül pazartesi günü itibariyle Edirne, Tokat, Çanakkale, Ordu, Diyarbakır, Antalya, Karabük, Osmaniye, İstanbul, Zonguldak, Uşak, Kocaeli, Balıkesir, Konya, Samsun, Niğde, Bilecik, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Manisa, Sakarya, Malatya, Çorum, Bursa, Gaziantep, Giresun, Eskişehir, Adana, Aksaray, Düzce, Kayseri, İzmir, ve Hatay gibi 33 ilde evde bakım maaşları vatandaşların hesaplarına yatırıldı.

Evde bakım maaşı kaç para oldu?

2023 Ocak zammı sonrası evde bakım aylığı 4 bin 337 lira olmuştu. 2023 Temmuz zammı ile yılın ikinci yarısında geçerli olacak yeni evde bakım maaşı belli oldu. Buna göre bakıma ihtiyacı olan yaşlı ve engellilere yönelik verilen evde bakım desteği 5 bin 98 lira oldu.

Evde bakım maaşını kimler alabilir?

Evde bakım maaşı için, ağır engelli raporu olan ve hastalığı nedeniyle temel ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan tüm vatandaşlar başvurabilir.

Evde bakım maaşı almak için ne yapmalı?

Başvuruda bulunacak kişilerin gelir durumunu gösteren maaş bordrosu, kira gelir beyanı gibi belgeleri sunmaları gerekmektedir. Ayrıca, engelli kişinin resimleri, öğrenim belgesi (eğer okuyorsa), vasi kararı (varsa), ve anne-baba boşanmışsa mahkeme kararı gibi ek belgeler de gereklidir