10 Kasım Anıtkabir'e dolmuş, otobüs, metro ile nasıl gidilir? Ulus, Keçiören, Sıhhiye'den yol tarifi

10 Kasım'ın gelişi ile birlikte Ankara'da yaşayan ya da Ankara'yı ziyaret edecek olan kişiler Anıtkabir'e nasıl gidileceğini araştırıyor. Çok sayıda vatandaş tarafından sıkı bir şekilde araştırılmakta olan Anıtkabir'e yol tariflerine ilişkin detaylar haberin devamında...

10 Kasım Anıtkabir'e dolmuş, otobüs, metro ile nasıl gidilir? Ulus, Keçiören, Sıhhiye'den yol tarifi

10 Kasım 2022 tarihinin gelişi ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak isteyen ve gerek Ankara'da yaşayan gerekse Ankara'ya ziyaret amaçlı olarak gelecek olan milyonlarca vatandaş Anıtkabir'e nasıl gidileceğini sıkı bir şekilde aratıyor. Pek çok kişi tarafından sıkı bir şekilde aratılmakta olan Anıtkabir'e gidiş yolları ile ilgili detaylar da merak konusu oldu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu ve ebedi istirahatini yapmakta olduğu Anıtkabir'e nasıl gidileceği sıkı bir şekilde aratılıyor. Pek çok kişi tarafından araştırılmakta olan Anıtkabir'e gidiş yolları ve güzergahlarına ilişkin detaylar haberin devamında...

Kızılay'dan Anıtkabir'e Nasıl Gidilir?

METRO İLE KIZILAY'DAN ANITKABİR'E NASIL GİDİLİR?

Kızılay Metro durağı içerisinden Ankaray ismi verilen (Yeşil Tabelalı) raylı taşıma sisteminin Ankaray-Aşti istikametine binen ve Anadolu Bulvarı Durağında inen kişiler kısa bir yürüme mesafesi ile Anıtkabir'e kolaylıkla ulaşabilirler.

OTOBÜS İLE KIZILAY'DAN ANITKABİR'E NASIL GİDİLİR?

Kızılay'dan otobüsle Anıtkabir'e gitmek isteyen kişiler için 3 farklı alternatif bulunmaktadır.

  • 340 nolu Ege Mahallesi- Beşevler Otobüsü
  • 220 Mamak- Batıkent Otobüsü
  • 268 Bağlum Otobüsü
    Bu üç otobüsten birine binen kişiler Anadolu Bulvarı Anıtkabir Giriş Kapısında inerek ulaşım sağlayabilecektir.

Ulus'tan Anıtkabir'e Nasıl Gidilir?

METRO İLE ULUS'TAN ANITKABİR'E NASIL GİDİLİR?

Ulus Metro durağından metroya binerek Kızılay'a geçiş yaparak daha sonra Kızılay'dan Anıtkabir'e metro ile nasıl gidilir adımında yer alan adımları takip ederek Ulus üzerinden Kızılay'a ulaşım sağlanabilmektedir.

OTOBÜS İLE ULUS'TAN ANITKABİR'E NASIL GİDİLİR?

Ulus'tan otobüsle Anıtkabir'e gitmek isteyen kişiler için 3 farklı alternatif bulunmaktadır.

268 Bağlum Otobüsü
Bu otobüse binen kişiler Anadolu Bulvarı Anıtkabir Giriş Kapısında inerek ulaşım sağlayabilecektir.

DOLMUŞ İLE ULUS'TAN ANITKABİR'E NASIL GİDİLİR?

Dolmuş kullanarak Anıtkabir'e Ulus üzerinden ulaşım sağlamak isteyen kişiler Ulus - Gençlik Parkı - Bahçelievler dolmuş hattına binip Anadolu Bulvarı, Tandoğan Meydanı'nda inerek Anıtkabir'e kısa bir yürüme mesafesinden ulaşabilirler.

SIHHİYE'DEN ANITKABİR'E NASIL GİDİLİR?

Sıhhiye üzerinden Anıtkabir'e gitmek isteyen kişiler kısa bir yürüme mesafesi ile Anıtkabir'e kolaylıkla ulaşabilmektedirler. Öte yandan toplu taşıma araçlarını kullanmak isteyen kişiler için;

METRO İLE SIHHİYE'DEN ANITKABİR'E NASIL GİDİLİR?

Metro ile Sıhhiye'den doğrudan Anıtkabir'e gidiş olmasa da Sıhhiye'den metroya binip Kızılay'da inerek daha sonrasında ise Kızılay'dan metro ile Anıtkabir'e gidiş adımlarını takip ederek kolay bir şekilde Anıtkabir'e ulaşılabilmektedir.

DOLMUŞ İLE SIHHİYE'DEN ANITKABİR'E NASIL GİDİLİR?

Sıhhiye üzerinden Anıtkabir'e dolmuş ile ulaşım sağlamak isteyen kişiler Sıhhiye Üst Geçidinden;

  • Cebeci- Dörtyol- Bahçelievler dolmuşu
  • Cebeci- Dörtyol- Teknik Okullar dolmuşu
  • Kardelen- Çakırlar
  • Batıkent- 66 dolmuşu

Olmak üzere 4 alternatiften birisini tercih ederek Anıtkabir'e gidilebilmektedir.

KEÇİÖREN'DEN ANITKABİR'E NASIL GİDİLİR?

Keçiören'den Anıtkabir'e gitmek isteyen kişiler otobüs ya da metrolar ile Kızılay'a ulaşarak üst maddelerde belirtilen adımı takip ederek Anıtkabir'e ulaşım sağlayabilmektedirler. Öte yandan İncirli'den Tandoğan Meydanı dolmuşlarına binerek de Anıtkabir'e yürüme mesafesinde ulaşım sağlanmaktadır.

Bu haber metninde verilmiş olan bilgiler kapsamında açıklamaları yapılan güzergahlar ve taşıtlar kullanılarak Anıtkabir'e kolaylıkla ulaşım sağlanabilmektedir. Ankara'nın merkezi konumlarından alınmış olan Anıtkabir yol tarifleri ve güzergahları kullanılarak Anıtkabir'e 10 Kasım'da gidilebilmektedir.