Ziraat bankası yaptı yapacağını! 60 bin TL koşulsuz şartsız geri ödemesiz veriyor!

Meydana gelen depremin ardından vatandaşların maddi kayıplarını yerine koyabilmek adına yapılan duyurular art arda yapılırken kira ve taşınma yardımlarının yapılacağı duyuruldu.

Ziraat bankası yaptı yapacağını! 60 bin TL koşulsuz şartsız geri ödemesiz veriyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem Türkiye'yi derinden etkilerken geçtiğimiz akşam Hatay merkezli bir deprem daha meydana geldi. Türkiye son zamanlarda deprem felaketleri ile başa çıkmaya çalışırken binlerce kişi hayatını kaybetti. 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem çevre 10 ilde büyük bir yıkıma neden olurken geçtiğimiz akşam Hatay'da meydana gelen deprem Osmaniye, Kayseri, Adana gibi çevre illerden hissedildi. Vatandaşların deprem bölgesinde korkuyla baş başa kalmasına neden olan deprem sonrası birçok açıklama yapıldı. 

60 BİN TL YARDIM DETAYLARI

Meydana gelen depremin ardından vatandaşların maddi kayıplarını yerine koyabilmek adına yapılan duyurular art arda yapılırken kira ve taşınma yardımlarının yapılacağı duyuruldu. 10 ilde meydana gelen yıkımın ardından birçok vatandaş evini kaybetti. Depremden hemen sonra canlı yayında oldukça önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremzedelere yapılacak destek ödemelerinden bahsetti. 

Depremden etkilenen depremzede vatandaşlar için 1 yıl boyunca kira desteği verileceğini ve 1 yılın ardından kaybettikleri konutların yeniden kendilerine kazandırılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi evinde oturan vatandaşlara 5 bin TL, kirada olan vatandaşlara ise 2 bin TL destek ödemesi sağlanacağını belirtmişti. Yapılan açıklamaların ardından evi hasar gören veya yıkılan vatandaşlara 15 bin TL taşınma desteğini verileceği de duyuruldu. 

15 BİN TL TAŞINMA YARDIMI VERİLECEK!

Depremzede vatandaşlara geri ödemesiz destek ödemelerinin Ziraat bankası aracılığı ile ödeneceği belirtilirken taşınma yardımı için verilecek 15 bin TL ödemenin ardından 10 bin TL daha verileceğinin duyurusu yapıldı. 

Meydana gelen depremin ardından destek düzenlemeleri yapılmaya devam ediyor. Türkiye gündeminin son 20 gündür gündeminde deprem yer alırken depremler bölgede meydana gelmeye devam ediyor. Depremzede vatandaşların maddi kayıplarının geri kazandırılabilmesi adına destek ödemelerinin yapılacağı belirtilirken 15 bin TL taşınma ödemesinin yanı sıra evi kira olan vatandaşlar için 2 bin TL, kendi evi olan vatandaşlar içinse 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklandı. 

Hisseli konutlarda ise konutta ikamet eden vatandaşa hasar durumuna göre destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Bakanlık tarafından yapılan hasar tespit çalışmaları doğrultusunda ödemelerin Ziraat bankası aracılığı ile depremzedelerin hesaplarına yatırılacağı belirtildi. 

Etiketler: yardım