Ziraat Bankası o kişilere faizsiz 250.000 TL köye dönüş kredisi verecek köyünde yaşayana devlet desteği

Devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var projesi kapsamında kendi köyünde yaşamak isteyenlere sıfır faizli 12 ay ödemesiz dönemli 250 bin TL krediyi 84 ay vadeli verecek!

Ziraat Bankası o kişilere faizsiz 250.000 TL köye dönüş kredisi verecek köyünde yaşayana devlet desteği

Ziraat Bankası vatandaşlara, çalışanlara, emeklilere, esnaf ve KOBİ'lere farklı pek çok alanda destek kredisi paketleri sunmaya devam ederken bunlardan biri de köye dönüş kredisi olarak öne çıktı. Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var adı verilen proje kapsamında köyünde yaşamak isteyen kişilere verilen faizsiz kredi paketindeki destek tutarı 150 bin liradan 250 bin liraya yükseltildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından yürütülen ortak çalışmalar sonucunda ödenen kredi limiti 150 bin liradan 250 bin liraya çıkartılırken dev kredi paketinde yeni etabın başvuruları pek çok ilde yeniden açıldı. Yürütülen çalışma kapsamında köyünde yaşamak şartı ile isteyen kişilere aranılan kriterleri taşımaları durumunda ilk 12 ayı ödemesiz dönemli olmak üzere 84 ay vadeli destek kredisi verilecek. 

ZİRAAT BANKASI KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR PROJESİ NEDİR?

Son dönemde köyden şehre yaşanan göçü tersine çevirmek ve göçün önüne geçmek için çeşitli destek paketleri açıklayan Ziraat Bankası bunlardan birine de köye dönüş kredisi olarak anılan köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var projesi ile veriyor. Düzenlenen kampanya kapsamında ikamet ettiği köyde yaşaması şartı ile hayvancılık yapmak isteyen kişilere sıfır faizli yani faizsiz bir şekilde 250 bin liraya kadar borç para verilecek. 

Ziraat Bankası o kişilere faizsiz 250.000 TL köye dönüş kredisi verecek köyünde yaşayana devlet desteği - Resim : 1

Ziraat Bankası tarafından verilecek olan kredi paketinde ise başvurular ilgili evraklarla beraber Tarım ve Ormancılık Bakanlığı il / ilçe müdürlükleri üzerinden kabul edilecek. Başvurusu onaylanan kişilere kredi kullandırımı ise Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapılacak. 

Ziraat Bankası o kişilere faizsiz 250.000 TL köye dönüş kredisi verecek köyünde yaşayana devlet desteği - Resim : 2

KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR PROJESİ FAİZSİZ 250 BİN TL KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Düzenlenen kredi paketinden yararlanmak isteyen kişilerin mutlaka köylerinde yaşaması ve hayvancılık yapması şartı aranacak. 18 yaşını dolduran faal olarak hayvancılık yapan ya da daha önce yapmış olan kişiler küçükbaş hayvancılık yapması şartı ile krediden yararlanabilecekler. Küçükbaş hayvancılık yapmaya elverişli ve damızlık küçükbaş hayvan ve yeni doğacak yavruları barındırma kapasiteli barınağa sahip olması şartı ile kredi başvurusu onaylanacak.  Yine bu kişilerin kredi ile beraber alacakları küçükbaş hayvan sayısının en az 100 küçükbaş olması şartı bulunmaktadır. 

Etiketler: ziraat bankası, kredi