Ziraat Bankası, emekli promosyonlarını artırdı! Maaşını üç yıl taşıyanlar 5 bin TL’yi hesapta hemen görecek! Üstelik 1 Kasım’ı beklemenize gerek yok!

Emekliler için bir kez daha masaya oturmuş olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarına ödenen promosyon anlaşmalarında taban tutarı yükseltti. Promosyon tutarlarında ilk güncelleme Ziraat Bankası’ndan geldi.

Ziraat Bankası, emekli promosyonlarını artırdı! Maaşını üç yıl taşıyanlar 5 bin TL’yi hesapta hemen görecek! Üstelik 1 Kasım’ı beklemenize gerek yok!

Bankaların SGK ile gerçekleştirdiği maaş protokolü kapsamında bir süredir ödenen emekli promosyonlarına sık sık ek gelir olması açısından başvuran emekliler, yeni yılda da en çok promosyon veren bankaları tercih etmeye başladı. Bir süredir taban promosyon tutarından ödemeler gerçekleştiren kamu bankaları, SGK ile güncelledikleri anlaşmalar kapsamında promosyon tutarlarında artışa gideceğini duyurdu.

Yeni promosyon tutarları kapsamında güncel rakamları ile promosyon ödemelerine başlamış olan bankalardan biri olarak öne çıkan Ziraat Bankası, 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan güncel promosyon tutarları için talepleri 18 Ekim 2022 tarihinden itibaren almaya başladı. Yeni promosyon tutarlarını da emeklinin maaşına göre belirleyen Ziraat Bankası, dört ayrı promosyon bedelini içeren bir duyuru gerçekleştirdi.

ZİRAAT BANKASI’NIN YENİ PROMOSYON TUTARI 5 BİN TL

Ziraat Bankası, emekli promosyonlarını artırdı! Maaşını üç yıl taşıyanlar 5 bin TL’yi hesapta hemen görecek! Üstelik 1 Kasım’ı beklemenize gerek yok! - Resim : 1

18 Ekim 2022 tarihinden itibaren yeni promosyon tutarlarında emekli maaşına promosyon ödemeye başlamış olan Ziraat Bankası, emekli maaşı 3.500 TL altında olanlara 3 bin TL; emekli maaşı 3.500 TL ile 7.500 TL arasında olan emeklilere 3 bin 500 TL; emekli maaşı 7.500 TL ile 10.000 TL arasında olan emeklilere 4 bin 500 TL; emekli maaşı 10.000 TL ve üzerinde olan emeklilere ise 5 bin TL promosyon ödemesi gerçekleştirmeye başladı. Üç yıllık maaş taşıma işlemine karşılık olarak 5 bin TL’ye varan promosyon ödemesi gerçekleştirecek olan Ziraat Bankası, halihazırda maaş müşterileri için ise; “Müşterilerimizin 2020 yılına ilişkin devam eden promosyon tutarlarını iade etmeden başvuruları alınabilecek olup, 2022 promosyon ödemesi yapılırken önceki döneme ilişkin iade tutarı sistemsel olarak mahsup edilecektir” duyurusunda bulundu.

SMS İLE PROMOSYOLNLARDAN YARARLANMAK MÜMKÜN

Gerçekleştirilecek olan yeni promosyon ödemeleri için maaş taşıma işlemlerine ilişkin de bir duyuru gerçekleştiren Ziraat Bankası, maaş taşıma işlemlerinin e-Devlet Kapısı’nın yanı sıra bankalarının şubeleri ve ATM’leri aracılığıyla da yapılabileceğini belirtti. Mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden de maaş taşımaya izin veren Ziraat Bankası, 0850 220 00 00 numaralı müşteri iletişim merkezi üzerinden de maaş taşıma işleminin yapılabileceğini duyurdu. Bunun yanı sıra maaş taşımak isteyen vatandaşların 4757 kısa mesaj numarasına; “PRO” yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra T.C. kimlik numarasını ekleyerek SMS atmasının yeterli olacağı öğrenildi.