Zeytinli Rock Festivali için skandal karar: Yıllardır düzenlenen festival, bu sene iptal edildi!

Zeytinli Rock Festivali’nin iptal kararından sonra CHP’li belediye ayağa kalktı. Haber ajansına konuşan CHP’li başkan, etkinliği kendi ilçelerinde yapılmasını teklif etti. İşte festivalin iptal kararına ve başkanın yaptığı açıklamalara ilişkin ayrıntılar…

Zeytinli Rock Festivali için skandal karar: Yıllardır düzenlenen festival, bu sene iptal edildi!

Bu sene 7’incisi ile dinleyenleri coşturmaya hazırlanan Zeytinli Rock Festivali iptal edildi. İptal kararının açıklanmasından sonra açıklamalarda bulunan CHP’li belediye başkanı, festivali gerçekleştirmek istediklerini bildirdi.

ZEYTİNLİ ROCK FESTİVALİ İÇİN SKANDAL KARAR!

2014 yılından bu yana Balıkesir ilinin Burhaniye ilçesinde düzenlenen ve günlerce süren Zeytinli Rock Festivali, Türkiye’nin hatta dünyanın dört bir yanından misafirleri ağırlayan dev bir organizasyon olarak gösteriliyordu. Bu sene de 7’inci düzenlenecek olan Rock Festivali için Duman, Mor ve Ötesi, Sertab Erener, Manga, Athena, Selda Bağcan, Cem Adrian, Ceza, Bulutsuzluk Özlemi, Moğollar, Gökhan Türkmen ve daha pek çok sanatçı ile anlaştığı duyurulmuştu.

7- 21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmesi gereken Zeytinli Rock Festivali, geçtiğimiz günlerde bölge kaymakamlığından gelen skandal karar ile iptal edildi. İptalin sebebi ise etkinliğin kamu güvenliğini tehdit ediyor olması olarak gösterildi.

CHP’Lİ BAŞKAN HABER AJANSINA KONUŞTU!

Zeytinli Rock Festivali için skandal karar: Yıllardır düzenlenen festival, bu sene iptal edildi! - Resim : 1

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bu sene 7’incisi düzenlenecek olan ancak bölge kaymakamlığının verdiği karar üzerine kamu güvenliğini tehdit ettiği fikri çerçevesinde iptal edilen Zeytinli Rock Festivali, CHP’li başkanın gündemine girdi. Konuya ilişkin ANKA Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan İzmir Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, şu ifadeleri kullandı: “Son dönemlerde etkinliklerin ve konserlerin yasaklanma kararları ile gündeme gelmelerini kaygı ile izliyoruz. Zeytinli Rock Festivali’nin kamu güvenliğini tehdit ettiği gerekçe gösterilerek iptal edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Bu zamana kadar kamu güvenliğini tehdit etmemiş olan bu festival, bundan sonra nasıl edecekmiş? Bizler, gerekli izinler alınarak festivali kamunun güvenliğini sağlayacak şekilde gerçekleştirmeye talibiz.”

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI!

Zeytinli Rock Festivali’nin iptal edilmesi yalnızca CHP’li başkan İsmail Yetişkin’i değil, tüm Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Sosyal medya uygulamaları üzerinden festivalin iptal kararına ilişkin tepkiler gösteren vatandaşlar, iptal kararının geri alınması gerektiğini savundu. Verilen bu kararın kamu güvenliğini bahane ederek kişisel özgürlüğü hedef aldığı düşüncesi çerçevesinde birleşen sosyal medya kullanıcıları, kararın kabul edilebilir bir tarafının olmadığını ifade ettiler.