Zekâları, Kıvraklıkları ve Teknikleriyle Dünya Futbol Tarihine Damga Vurdular: Unutulmaz 6 Orta Saha

Dünya futbol tarihinde başarıları ile göz kamaştıran en iyi orta saha oyuncularına dair detaylara yazımızda yer verdik. Siz de tarihin en başarılı orta saha oyuncuları hakkında bilgi edinmek için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Zekâları, Kıvraklıkları ve Teknikleriyle Dünya Futbol Tarihine Damga Vurdular: Unutulmaz 6 Orta Saha

İyi orta saha oyuncuları dünya futbol tarihinde gösterdiği üstün başarılar sayesinde kendine yer bulmayı başardı. Rakiplerinden sıyrılmayı başaran en iyi 6 orta saha oyuncusu alanındaki en yetenekli futbolculardan oluşur.

Diego Armando Maradona

Diego Armando Maradona’nın en büyük başarısı 1986'daki Dünya Kupası'nın kazanılmasında pay sahibi olmasıdır. Arjantinli oyuncu aynı zamanda 1990 yılında oynadığı takımın finale ulaşmasındaki en önemli oyuncu olarak gösterilir. Kariyerinde 4 defa Dünya Kupasında yer alan Maradona bu başarıları 1982, 1986, 1990 ve 1994 yıllarında gerçekleştirdi.

Johan Cruyff

Johan Cruyff’nin ünü Hollanda’daki en çok isim yapan futbolcu olmasından kaynaklanır. 1974 yılında Hollanda’nın finale yükselmesinde büyük pay sahibi olan Cruyff, milli takım bünyesinde oynarken 48 maçta 33 gol sayısına ulaşmayı başardı.

Michel Platini

Michel Platini’nin adı 1980’li yıllarda rakipsiz futbolcu olarak adlandırılmasından dolayı tarihte yerini aldı. Kariyerinde 3 Dünya Kupası deneyimi olan Platini bu başarıları 1978, 1982 ve 1986 yıllarında gösterdi. Milli takım bünyesinde oynadığı 72 maç içinde 42 gol atmayı başaran oyuncu en iyi 6 orta saha oyuncusu içindedir.

Bobby Charlton

Zekâları, Kıvraklıkları ve Teknikleriyle Dünya Futbol Tarihine Damga Vurdular: Unutulmaz 6 Orta Saha - Resim : 1

Bobby Charlton’ın en büyük başarısı 1966 yılında İngiltere takımının zafere ulaşmasını sağlamasıdır. Döneminde dünyanın en iyi futbolcusu olarak anılan Charlton kariyerine sağ iç olarak başladı. Buna rağmen kendini hücuma yönelik orta saha oyuncusu olarak kabul ettirmeyi başardı. Kariyerinde 3 Dünya Kupası deneyimi olan Charlton bu başarıları 1962, 1966 ve 1970 yıllarında gösterdi.

Lothar Matthaeus

Lothar Matthaeus’un büyük başarısı ona “Destroyer” lakabını getirdi. 20 yıllık bir kariyer sürdüren yıldız oyuncu 25 kere Dünya Kupasına çıkarak bunu başaran ilk ve tek oyuncu olmayı sürdürmektedir. İlki 1982 yılında olmak üzere kariyerinde toplam 5 defa Dünya Şampiyonasını deneyimleyen Matthaeus tarihin en iyi orta saha oyuncularından biri olarak kabul edilir.

Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi’nin en büyük başarısı ülkesi Romanya’nın çeyrek finallere ulaşmasını sağlamasıdır. Galatasaray’da da yer alan Hagi takıma altın çağını yaşattı. Bugün hala en iyi 6 orta saha oyuncusu arasında yerini alır.

Etiketler: futbol, orta saha