Yurt içinde tatil yapmak, yurt dışında tatil yapmaktan daha pahalıya gelmeye başladı! Yılbaşı tatillerinde rota değişti!

Yeni yıl yaklaşırken tatil planları da çoğaldı. Özellikle kış tatili yapma fırsatını kaçırmayan vatandaşlar yurt dışı paketlerine yöneldi. Zira sektör temsilcileri yurt dışında tatil yapmanın daha ucuza geldiğini aktardı.

Yurt içinde tatil yapmak, yurt dışında tatil yapmaktan daha pahalıya gelmeye başladı! Yılbaşı tatillerinde rota değişti!

Çalışan kişiler için bayramlar ve yılbaşı gibi resmi tatil ortaya çıkaran özel günler bulunmaz bir nimet iken; pek çok vatandaş yaklaşan yılbaşı öncesinde tatil planlarını çoktan yaptı. Özellikle yurt dışı paketlerine talep artarken; yurt içi kış turizminin de oldukça rağbet gördüğü öğrenildi. Yurt dışı tatilinin yurt içi tatilinden çok daha ucuza geldiğine ilişkin açıklama ise sektör temsilcilerinden geldi.

Yurt dışına çıkışların yoğunlaştığı şu günlerde bunun nedenini araştırmak için vatandaşa ve sektör temsilcilerine mikrofon uzatan Habertürk TV, yurt içi tatil paketlerinin yurt dışı tatil paketlerinden daha uyguna geldiğini ortaya çıkardı. Habertürk TV’ye konuşan acente sahipleri ise, yurt içinde yüzde 90’a yakın doluluk bulunurken; yurt dışında daha çok vizesiz ülkelerin rağbet gördüğünü belirtti.

YURT DIŞI TATİLİ KİŞİ BAŞI 5 BİN TL

Bu sene her zamankinden farklı olarak yurt dışı tatilleri daha çok sorulmaya ve daha çok tercih edilmeye başlandı. Bunun temelinde fiyat yer alırken; acente sahibi olan bir kişi, “Vizesiz bölgeler daha fazla rağbet görüyor. Belgrad, Dubai ve Balkanlar gibi bölgelere daha fazla talep geliyor” dedi. Başka bir acente sahibi ise yurt dışı tatil maliyetini açıkladı.

Yurt dışı tatillerinin yurt içinden daha uyguna geldiğini bildiren başka bir acente sahibi, “5 bin TL kişi başı Arnavutluk’ta yılbaşı geçirebilecek. Ulaşım, şehir turu, Türkçe rehber dahil. Biz bunu Antalya’da bile veremiyoruz” diye konuştu. Ardından fiyatı uygun olan bölgeleri açıklayan acente sahibi, “Buralar Gürcistan, Azerbaycan, Arnavutluk, Şarm el-Şeyh bölgesi, Fas, Bosna Hersek… Bunlar oldukça revaçta. Fiyatlar da makul. Gürcistan 5500 TL civarında, Şarm el-Şeyh deniz, kum, güneş isterseniz 5600 TL” ifadelerini kullandı.

YURT İÇİ TATİLİ KİŞİ BAŞI 15 BİN TL

Yurt içinde tatil yapmak, yurt dışında tatil yapmaktan daha pahalıya gelmeye başladı! Yılbaşı tatillerinde rota değişti! - Resim : 1

Yurt dışına olan ilgi artsa da yurt içinde de bir yoğunluk olduğunu bildiren sektör temsilcileri, Antalya ve Uludağ başta olmak üzere ülke genelinde yüzde 90’a ulaştığını bildirdi. Kayak tatiline talebin olduğunu belirten sektör temsilcileri, “Kayak turlarımız hemen hemen dolu diyebilirim. Çok az yer kaldı, yüzde 90 dolu. Bunun dışında kültür turlarında da ağırlık görüyoruz. Özellikle Kapadokya bölgesi yoğunluk arz ediyor” açıklamalarında bulundu. Öte yandan sektör temsilcilerinin açıklamalarının devamında yurt içi tatilin maliyeti ortaya çıktı.

Yurt içi tatilin maliyetini de ifade eden sektör temsilcileri, “2 kişilik bir aile düşünürsek karı-koca. 50 bin TL’ye yakın para ödeyecekler Uludağ’da 3 gece 4 gün kalmak için” dedi. Öte yandan bu sene en uygun kayak tatilini sunan Ilgaz bölgesinde maliyet kişi başı 15 bin TL iken; bir çiftin 30 bin TL’ye tatil yapabileceği öğrenildi.

Etiketler: Yurtdışı, tatil