Yüksek Kolesterolü Düşürmenin Doğal Yolları Açıklandı! Beslenme Programına Eklenen O Gıdalar...

Yüksek kolesterol sıklık ile karşılaşılan sağlık problemlerinin başında gelmektedir. Beraberinde pek çok ciddi rahatsızlığı da sebep olabilecek kolesterole ilişkin araştırmalar yürüten uzmanlar, beslenme düzenine eklenecek olan bazı gıdalar ile normal seviyelere ulaşılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar…

Yüksek Kolesterolü Düşürmenin Doğal Yolları Açıklandı! Beslenme Programına Eklenen O Gıdalar...

Yüksek kolesterol hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde kaydedilen önemli rahatsızlıklardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Vücut içerisinde biriken yağ miktarının artması ile ortaya çıkan bu rahatsızlık, kontrol altına alınmadığı takdirde ciddi rahatsızlıkları da beraberinde getirebilmektedir. Özellikle dolaşım sistemi üzerinde etkili olan yüksek kolesterol, pıhtı atma durumlarını ve sonucunda da felç kalma risklerini barındırmaktadır.

Tüketilen gıdaların içeriklerinin değişmesi, doğru bir beslenme programının oluşturulmaması, genetik faktörlerin göz ardı edilmesi, sporun hayata dahil edilmemesi ve daha pek çok faktör çerçevesinde ciddi boyutlara ulaşabilecek olan kolesterol seviyesi, doktor kontrolünde kullanılan bazı ilaçlar ile dengelenebilmektedir. Ancak uzmanlar beslenme programına dahil edilebilecek bazı gıdalar ile de kolesterol seviyesinin düşürülmesinin mümkün olduğunu bildirmişlerdir. Hayatında hiç kolesterol rahatsızlığı ile karşılaşmamış ve kolesterol seviyesi doktor takibi altına girecek seviyelere ulaşmamış olan kişilerin, kişisel sağlıklarını belirtilen gıdalar ile kontrol alabilmeleri olasıdır.

Doymuş Yağ Oranı Yüksek Olan Yağ Tüketimine Dikkat!

Doymuş yağ oranı yüksek olan yağların tüketilmesi, vücutta ki kolesterol seviyesinin artmasına sebep olan en büyük faktörlerden biridir. Uzmanlar, yaptıkları araştırmalar sonucunda doğal zeytinyağı tüketiminin arttırılmasının, kolesterol seviyesini direkt olarak düşürdüğünü kanıtlamışlardır.

Yulaf Ezmesi ve Kuruyemiş Tüketimi!

Yüksek Kolesterolü Düşürmenin Doğal Yolları Açıklandı! Beslenme Programına Eklenen O Gıdalar... - Resim : 1

Uzmanların kolesterol rahatsızlığına ilişkin yürütmüş oldukları çalışmalar sonucunda yulaf ezmesi ve kuruyemiş tüketiminin kolesterol seviyesini hızlı bir şekilde kontrol altına aldığı kanıtlanmıştır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken yağ oranı yüksek olan kuruyemişlerin değil, badem gibi yağ oranı düşük olan kuruyemişlerin tüketilmesi gerekliliğidir.

Kalp Sağlığı İçin Avokado Tüketimi!

Yapılan araştırmalara göre avokadonun içinde bulunan tekli doymamış yağ asitlerinin kolesterol seviyesini ciddi oranda düşürdüğü ve böylelikle de kalp sağlığı üzerinde olumlu etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir.  

Etiketler: kolestrol, sağlık