Yücel Yılmaz kimdir?

Yücel Yılmaz 2019 yerel seçimlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Yücel Yılmaz girdiği 2024 yerel seçimlerinde ise seçimi ikinci olarak tamamlamıştır. Yücel Yılmaz kimdir sorusunun cevabı da zaman zaman aranıyor. Peki Yücel Yılmaz kaç yaşında? Yücel Yılmaz aslen nerelidir? Yücel Yılmaz mesleği ne? tarzındaki soruların cevapları Yücel Yılmaz kimdir? Hayatı içeriğimizle yanıt bulmuştur. İşte detaylar...

Yücel Yılmaz kimdir?

Yücel Yılmaz Balıkesir Eski Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevde bulunmuştur. 31 Mart 2024 yerel seçimini ikincilikle tamamlamıştır. Peki, Yücel Yılmaz kimdir? Yücel Yılmaz aslen nerelidir? Yücel Yılmaz'ın mesleği ne? Yücel Yılmaz'ın hayatı hakkında tüm detaylara Yücel Yılmaz kimdir başlıklı bu içeriğimizde yanıtlar vermiş bulunuyoruz. İşte Yücel Yılmaz hakkında detaylar...

Yücel Yılmaz kimdir? Hayatı

Yücel Yılmaz 10 Temmuz 1975 yılında Almanya'nın Bottrop şehrinde dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlarda ailesiyle birlikte Türkiye'ye dönen Yücel Yılmaz, eğitimini Balıkesir’de tamamladıktan sonra Eskişehir’de üniversite eğitimi almıştır. Üniversite yıllarında, üniversite öğrenci senatosu başkanlığı yapmıştır.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İktisat ve Ticaret Politikası Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Askerlik hizmetini Bandırma 6. Ana Jet Üssü’nde Asteğmen olarak tamamlamıştır.

Yücel Yılmaz halen eğitim sektöründe Türkiye genelinde hizmet veren YDS Academy Yabancı Dil Okulları'nı kurmuştur.  Ticari hayatı öncesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda İngilizce öğretmenliği de yapmıştır.

Yücel Yılmaz, Balıkesir Ticaret Odası’nda iki dönem meclis üyeliği, bir dönem de Meclis Başkanlığı yapmıştır. Karesi Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı olmasının ardından Ticaret Odası Meclis Başkanlığı ve dernek üyeliklerini bırakmıştır.

Yücel Yılmaz kaç yaşında
Yücel Yılmaz

Yücel Yılmaz, Mart 2014 yerel seçimlerinde Karesi Belediye Başkanı seçilmiştir.

Karesi Belediye Başkanlığı döneminde Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin kurulmasına bizzat öncülük ederek, birlik merkezinin Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın memleketi Balıkesir olmasını sağlamıştır. Aynı zamanda kurucusu olduğu birliğin başkanlığını üstlenmiştir.

Yücel Yılmaz, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde yüzde %47,78 oy alarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) 2022-2026 dönemi Başkan Yardımcılığı ve Gelecek Paktı - Yönetim’in Geleceği Elçiliği görevinde bulunmuştur.

UCLG’nin dokuz bölge teşkilatından birisi olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nda (UCLG-MEWA) 2019-2022 Dönemi Eş Başkanlığını yürüten Yücel Yılmaz, 2022-2025 dönemi Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda UCLG-MEWA Kültür ve Turizm Komitesi Başkanı ve UCLG-MEWA Çevre Komitesi Eş Başkanıdır.

Regent Park Dünya Kent Topluluğu Yönetim Kurulu üyesidir.

Balıkesir bölgesinde kurulan İda Madra Jeopark Turizm Altyapı Hizmeti Belediyeler Birliği’nin kurucusu ve başkanıdır.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Ulusal Heyetimizde Yerel Meclis üyesi olarak görevde bulunmuştur. 

Yücel Yılmaz aslen nerelidir
Yücel Yılmaz, Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı

Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi’nde (ARLEM) Büro Üyeliği bulunmaktadır ve Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi (ABBK) Türkiye Çalışma Grubu üyesidir.

Yücel Yılmaz, Mayıs 2023 itibariyle Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini yürütmektedir.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde AK Parti'den Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olmuştur ancak %40,54 oyla seçimi ikinci sırada bitirmiştir.

 Yücel Yılmaz evlidir ve birisi kız, ikisi erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır.