YKS Tercihi Yapacak Olanlar Buraya! Bazı Bölümleri Tercih Edenlere 5.500 TL Burs Verilecek!

Büyük bir heyecanla beklenen 2022 YKS sonuçları geçtiğimiz hafta ÖSYM tarafından açıklanmıştı. ÖSYM tarafından açıklanan sıralama ve puanlar sonucu bir tercihte bulunacak olan öğrencilere burs imkanı çıktı. O bölüme giden öğrenciler 5.500 TL burs alacak? 5.500 TL burs alan bölümler hangisi? İşte detaylar...

YKS Tercihi Yapacak Olanlar Buraya! Bazı Bölümleri Tercih Edenlere 5.500 TL Burs Verilecek!

Geçtiğimiz hafta ÖSYM tarafından açıklanan sınav sonuçlar gündeme gelmiş ve öğrenciler binlerce paylaşımda bulunmuştu. Kimileri hayal ettiği puanı alırken kimileri de hayal kırıklığına uğramıştı. 2022 YKS sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte gündeme gelen konulardan bir diğeri de sıralama ve puan arasındaki farklılık oldu. Bu sene sınav barajının olmaması nedeniyle öğrenciler pek çok eleştiride bulundu. 

Geçtiğimiz hafta açıklanan sonuçların ardından şimdi de öğrencileri tercih stresi sardı. İstedikleri şehirde, istedikleri üniversitede 4 yıl boyunca hayal ettikleri bölümü okumak isteyen üniversite adayları 27 Temmuz Çarşamba günü itibarıyla tercih yapmaya başlayacak. Tercih sırasında burs imkanlarının da göz önünde bulunduran öğrencilere sevindiren haber geldi. Bazı bölümü okuyan öğrencilere her ay 5.500 TL burs verilecek! 5.500 TL burs verilecek olan bölümler hangisi?

En Çok Burs Verilen Bölümler

Önümüzdeki günlerde puan ve sıralamalarına göre tercihlerde bulunacak olan öğrenciler tercih sırasında burs imkanlarını da göz önünde bulunduruyor. Karşılıksız asgari ücret kadar burs verecek bölümler belli oldu. 5.500 TL burs veren bölümler hangisi?

 Deri Mühendisliği, Maden, Jeoloji ve Jeofizik ve Cevher Hazırlamam Mühendislikleri, Tekstil Mühendisliği ve Açık Deniz Sondaj Teknolojileri ile Açık Deniz Tabanı Uygulamaları bölümlerini tercih edecek olan öğrencilere her ay geri ödemesiz, karşılıksız asgari ücret kadar burs ödeneği sağlanacak. 

Hangi Bölümler Ne Kadar Burs Alıyor?

Çarşamba günü itibariyle başlayacak olan tercihlerde öğrenciler burs imkanlarından faydalanmak istiyor. Farklı bölümlerde farklı burs olanakları sağlanırken biyoloji, kimya, fizik ve matematik ile yapay zekâ mühendisliği gibi bölümlere 1000 TL burs imkanı tanınacak. 

Tekstil, madencilik, açık deniz sondaj teknolojileri gibi alanlarda asgari ücret kadar karşılıksız burs olanakları sağlanırken YÖK pek çok bölümde öğrencilere burs imkanı sağlayacak.