Dizi hikayesinin Uzan ailesine ait olup olmadığı tartışmalarına noktayı Gülseren Budayıcıoğlu koydu!

Ekranların fenomen yapımlarından biri olan Camdaki Kız dizisine ilham olan aynı isimli kitabı kaleme alan psikiyatrist ve yazar Prof. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, kitaptaki hikayenin Uzan ailesini anlatıp anlatmadığına açıklık getirdi.

Dizi hikayesinin Uzan ailesine ait olup olmadığı tartışmalarına noktayı Gülseren Budayıcıoğlu koydu!

Son zamanlarda ekranları esir almış olan psikiyatrist ve yazar Prof. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun romanları, uyarlama senaryolara büyük bir ilham vermeye başladı. İlk olarak İstanbullu Gelin isimli diziye ilham olan Prof. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun eserleri, ardından Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı ve Camdaki Kız dizilerine de ilham oldu. Şimdilerde Yalı Çapkını ve Çöp Adam dizilerine de romanlarıyla ilham olan Prof. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’ndan hikayelerine ilişkin bir açıklama geldi.

Bazı psikiyatrist tartışsa da Prof. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, hikayelerin gerçek hasta kayıtlarından yola çıkarak kaleme alındığını açıklamış ve bu sorumluluğu üstlenmişti. Yasal olarak herhangi bir sıkıntı taşımayan Prof. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun karakterleri tanınmayacak şekilde kaleme aldığı bilinse de ekranlara gelen dizileri izleyen televizyon seyircileri hikayeler hakkında tahminlerde bulunmadan edemedi. O tahminlere yanıt veren Prof. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, Camdaki Kız dizisinin gerçek hikayesine ilişkin ilk kez konuştu.

CAMDAKİ KIZ DİZİSİNİN HİKAYESİ AKILLARA UZAN AİLESİ’Nİ GETİRMİŞTİ

Dizi hikayesinin Uzan ailesine ait olup olmadığı tartışmalarına noktayı Gülseren Budayıcıoğlu koydu! - Resim : 1

Camdaki Kız dizisini izleyen pek çok televizyon izleyicisi, ilginç bir şekilde hikayenin Uzan Ailesi’nden Cem Uzan ve eşi Alara Zeynep Koçibey’in hikayesi olduğunu öne sürmüştü. Bu konuda pek çok benzer örnekler bile vermeye kalkan sosyal medya kullanıcıları, özellikle de ikilinin masalsı düğünlerini ve ayrılma noktalarına gelen evliliklerini tartışmaya başlamıştı.

Bu iddialar sosyal medya platformlarında pek çok kişi tarafından tartışılırken; televizyon eleştirmenleri ya da Youtuberlar gibi pek çok tanınmış kişi de tartışmalara katıldı. Uzan Ailesi bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmazken; Prof. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, tartışmalara son noktayı koydu.

CAMDAKİ KIZ DİZİSİNİN HİKAYESİ UZAN AİLESİNİN HİKAYESİ DEĞİL

İstanbullu Gelin dizisinin yayınlandığı esnada da çok gündem olan Uzan Ailesi, şimdi de Camdaki Kız dizisiyle çok konuşulmaya başladı. Her kitabın en az 3 yıllık yazım süreci olduğuna ve en ince ayrıntısına kadar defalarca gözden geçirildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, Uzan Ailesi’nin Camdaki Kız dizisi ile hiçbir ilişkisi olmadığını şu sözler ile anlattı:

“İstanbullu Gelin ile ilgili de böyle bir şeyler söylemişlerdi. Tabii ki değil, zaten öyle olsa Uzan ailesi beni bulmaz mı, niye bizi yazdınız demez mi? Siz olsanız demez misiniz?”