49,1477 %0.08
55,3535 %-0.09
6.598,17 %0.08
4.140.143 %0.88
Ankara
Az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber YEREL HABERLER Manisa Soma'da Özel Maden Ocağında Göçük: 2 İşçi Hayatını Kaybetti

Manisa Soma'da Özel Maden Ocağında Göçük: 2 İşçi Hayatını Kaybetti

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir maden ocağında yaşanan göçükte yer altında mahsur kalan 7 işçiden 2'si sağ çıkarıldı. Bölgede kriz masası kurulurken, ekipler içerideki diğer 5 madenciye ulaşabilmek için zamanla yarışıyor.

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir maden ocağında öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldi. Felaketin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 2 işçi sağ kurtarılırken, maalesef 2 madencinin cansız bedenine ulaşıldı. İçerideki 3 işçi için umutlu bekleyiş sürüyor.

Ekipler Seferber Oldu

Olayın hemen ardından ihbar üzerine bölgeye çok sayıda profesyonel ekip sevk edildi. AFAD, jandarma, 112 Acil Sağlık ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, saniyelerin bile önem taşıdığı dakikalarda maden sahasına ulaştı.

Göçük Altında 7 Maden İşçisi Kaldı: 2'si Sağ Kurtarıldı

İlk belirlemelere göre göçük altında kalan 7 maden işçisinden 2'si ekiplerin hızlı müdahalesiyle sağ olarak çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı işçiler hastaneye kaldırılırken, ne yazık ki acı haberler de peş peşe geldi. Yapılan aramalarda 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

KRİZ MERKEZİ KURULDU

Valilik, olayın tüm yönleriyle takip edilmesi amacıyla ilgili tüm kurumların ivedilikle görevlendirildiğini belirtti. Açıklamada, “Gelişmeler, ilgili kurumlarımızla koordinasyon içerisinde yakından takip edilmekte olup kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir. Ekipler arama ve kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Başmüfettiş Görevlendirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından başmüfettiş görevlendirildiğini, Bakanlık olarak süreci yakından takip ettiklerini bildirdi.

Işıkhan, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, Soma'da bir maden ocağında meydana gelen göçük nedeniyle derin üzüntü yaşadıklarını belirtti.

Hayatını kaybeden işçiye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

“En büyük temennimiz göçük altında kalan işçilerimizin bir an evvel sağ salim kurtarılmasıdır. Yaşanan elim olayı araştırmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından başmüfettiş görevlendirilmiştir. Bakanlık olarak süreci yakından takip ediyoruz. Geçmiş olsun Manisa.”

Adalet Bakanı Akın Gürlek: 3 Cumhuriyet Savcısı Görevlendirildi

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Manisa'nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren bir maden işletmesinde saat 13.15 sıralarında meydana gelen göçüğe ilişkin açıklama yaptı.

Gürlek, olayla ilgili ivedi soruşturma başlatıldığını belirterek, Cumhuriyet Başsavcısının koordinasyonunda 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

İlk belirlemelere göre kazadan 7 işçinin etkilendiğini ifade eden Gürlek, arama kurtarma ekiplerince 4 işçinin tahliye edildiğini, bunlardan 2’sinin hayatını kaybettiğini, 2’sinin ise hastaneye sevk edildiğini açıkladı.

Göçük altında bulunan diğer 3 işçiye ulaşılması için arama ve kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Gürlek, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Kurtarılan İşçilerimize Acil Şifalar Diliyorum

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Manisa’nın Soma ilçesinde bir maden işletmesinde meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden işçimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kurtarma çalışmalarının sürdüğü madende, kurtarılan işçilerimize acil şifalar diliyorum. Temennimiz, göçük altında bulunan işçilerimizin sağ salim ailelerine kavuşmasıdır. Devletimizin ilgili kurumlarının titizlikle yürüttüğü çalışmaların en kısa sürede hayırlı haberlerle neticelenmesini diliyorum.” ifadesini kullandı.

DEM Parti Eş Genel Başkanları: Sorumlular Hesap Vermelidi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasına ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Soma’nın acısı hâlâ hafızamızdayken bugün tekrar yüreğimiz yandı… Meydana gelen göçükte yaşamını yitiren maden emekçisine rahmet, ailesine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Yaralanan işçilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hâlâ göçük altında olan işçilere sağ salim ulaşılmasını diliyorum. Yaşanan göçüğün nedenleri tüm yönleriyle açığa çıkarılmalı, ihmali bulunanlar ve sorumlular hesap vermelidir” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Soma’nın kapanmayan yarası bugün maalesef bir kez daha kanadı. Yıllar geçse de Soma’da emeğin bedeli ne yazık ki yine canla ödeniyor... Göçük altında kalarak yaşamını yitiren işçimize rahmet, ailesine ve iş arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu felakete yol açan nedenler ve sorumlular bir an önce açığa çıkarılmalıdır. İş cinayetleri son bulana ve tüm sorumlular hesap verene dek sürecin takipçisi olacağız.” ifadesini kullandı.

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel: Takipçisi Olacağız

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Soma’daki maden göçüğüne ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Özel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Manisa Soma’dan gelen acı haber yine yüreğimizi yaktı. Madende yaşanan göçükte hayatını kaybeden iki madenci kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı kurtulan iki madencimize acil şifalar temenni ediyorum. Göçük altında bulunan üç emekçimizden bir an önce iyi bir haber almayı bekliyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız, Soma, Bergama ve Kınık belediye başkanlarımız ile il ve ilçe başkanlarımız arama-kurtarma çalışmalarını yerinde takip ediyor. Yaşanan olayın nedenlerinin tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasının, ihmali ve sorumluluğu bulunanların hesap vermesinin takipçisi olacağız.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan: Milletimize Başsağlığı Diliyorum

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Soma’daki maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçiler için başsağlığı diledi.

Arıkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Soma’daki maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Göçük altında kalan işçilerimize de en kısa sürede sağ salim ulaşılmasını temenni ediyorum.” ifadesini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: İşçilerimize Sağ Salim Ulaşılmasını Temenni Ediyorum

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Soma’daki maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçiler için başsağlığı diledi.

Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Soma’daki bir maden ocağında meydana gelen göçük sonucu hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Devam eden arama kurtarma çalışmalarıyla göçük altındaki işçilerimize sağ salim ulaşılmasını temenni ediyorum.” ifadesini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: Ailelerine Sabır Ve Başsağlığı Diliyorum

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Soma’daki maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçiler için başsağlığı diledi.

Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Soma’da meydana gelen maden göçüğünde hayatını kaybeden iki madenci kardeşimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar, göçük altında bulunan madencilerimizin bir an önce sağ salim kurtarılmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” ifadesini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *