45,2003 %0.03
52,9082 %-0.21
İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber YEREL HABERLER Giresun’da Hacı Adayları Dualarla Yola Çıktı

Giresun’da Hacı Adayları Dualarla Yola Çıktı

Giresun’da İl Müftülüğü tarafından kutsal topraklara gidecek hacı adayları için uğurlama programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adayı kafileleri, dualar ve gözyaşlarıyla uğurlanıyor. Giresun İl Müftülüğü tarafından kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii avlusunda uğurlama programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ve ilahi dinletisi ile başlayan program, Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmayla devam etti.

“Hac İbadeti Tevhid Yolculuğudur”

İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, hac ibadetinin önemine ve Müslümanların sorumluluklarına dair açıklamalarda bulundu. Haccın bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Kılıçbay, “Bu mübarek sefere adım atmadan önce zihinlerimizi ve gönül dünyamızı yeniden inşa etmemiz gereken birtakım hakikatler vardır. Hac, bir ömre bedel, derin bir tevhid yolculuğudur. Sizler Rahman’ın misafirleri olarak, yeryüzünde tevhid mücadelesinin verildiği o kutlu beldelere gidiyorsunuz. Bu şuuru idrak ederek adımlarınızı atacaksınız. Kur’an’ın manevi iklimine gönüllerinizi sonuna kadar açacaksınız. Tevhid şuuru, ümmet bilincini kuşanmayı ve birlik ile beraberliği muhafaza etmeyi gerektirir.” dedi.

Giresun’da Hacı Adayları Dualarla Yola Çıktı

“Tevhid İnancının Toplumsal Yansıması Vahdettir”

İl Müftüsü Kılıçbay, Müslümanların yeryüzündeki tüm mazlumlarla gönül bağı kurması gerektiğine dikkat çekti. Kılıçbay, hac yolcularının, ümmetin derdini de yüreklerine taşımasının önemini şu sözlerle ifade etti:

“Tevhid inancının toplumsal hayattaki en güzel yansıması vahdettir. Vahdet, kardeşlik, dostluk, sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma halidir. Bu şuur, ortak değerler etrafında kenetlenerek aynı ideallerin ışığında birlikte yaşama ahlakını kuşanmaktır. Kutsal topraklarda ümmet için af dilemeliyiz. Gazze’de ve gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin acısını kalbimizde taşımalı, akan kana ve zulme karşı derin bir sızı duymalıyız. Ümmetin ortak acısını yüreğimizde hissetmek, bu yolculuğun en büyük kazanımlarından biridir. Bu kutlu adımlarınızın ve niyetinizin kabul olmasını, haccınızın mebrur olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allah'a emanet olunuz.”

Programın sonunda emekli İl Müftüsü Veysel Çakı, kutsal topraklara gidecek hacı adayları için dua etti. Programa katılan vatandaşlar yapılan duaya eşlik etti. Tekbir ve salavatlar eşliğinde gerçekleştirilen uğurlama sırasında hacı adayları, aileleri ve yakınlarıyla vedalaşarak helalleşti.

Giresun ilinden bu yıl toplam 319 hacı adayı, kutsal topraklara hareket edecek.

Bulancak’ta Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Bulancak ilçesinde hacı adayları düzenlenen programla kutsal topraklara uğurlandı.

Sarayburnu Camii avlusunda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Konuşmalar ve yapılan duanın ardından hacı adayları, Ordu Giresun Havalimanı’na hareket etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *